Бебето плаче и това е нормално. Дори, когато е напълно

...
Бебето плаче и това е нормално. Дори, когато е напълно
Коментари Харесай

7 вида бебешки плач

Бебето плаче и това е обикновено. Дори, когато е изцяло крепко, то реве приблизително сред един и три часа дневно. Постепенно с времето всяка майка се научава да „ разчита “ сигналите, които й дава, тъй като със своя рев то пробва да й каже нещо, да притегли вниманието й, с цел да го обслужи.

В началото мъчно ще отличите неговото „ гладен съм “, „ боли ме коремче “, „ скучно ми е “, „ желая гуш “. Малко по-късно бебето последователно ще овладее и други способи да поддържа връзка с вас – да вземем за пример с взор, усмивка, гукане... Така, че умерено. Ще се справите.

Едни бебета плачат повече, други са по-спокойни – макар че вие сте уверени, че вашето е от първите. Особено, в случай че нямате опит.

Речник:

Гладно съм

Гладът постоянно е мотив за рев и колкото бебето е по-малко, толкоз по-вероятно е да плаче, тъй като е гладно. То издава къси, ритмични крясъци, които бързо се усилват, все едно изпитва болежка и страда. Малкото му коремче не може да побере кой знае какъв брой храна. И, в случай че плаче, му предложете да яде. Може би в действителност е гладно, макар, че скоро сте го кърмили.

В първите дни по-честото слагане на гърдата е от изгода, тъй като ще подтиква притока на кърма. Нахранете го, макар, че то надали ще спре незабавно да плаче. Не пропускайте уригването най-после.

Изцапах памперса

Бебето ще плаче и ще стачкува, в случай че дрешките го тормозят или памперсът е влажен и наакан. Има такива, които изобщо не се тормозят, когато гащичките са цялостни. Вероятно им е топличко и си стоят спокойни.

Ако обаче кожата на дупето и крачетата е зачервена, е доста евентуално да плаче, тъй като изпитва дискомфорт. Преобуйте го и проверете дали нещо от дрешките не го притиска и стяга.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР