Бебето, което се смята за най-малкото в света при раждането,

...
Бебето, което се смята за най-малкото в света при раждането,
Коментари Харесай

Изписаха най-малкото родено бебе след 13 месеца в болница

Бебето, което се счита за най-малкото в света при раждането, към този момент е в своя дом, обгрижвано от родителите си, а не от лекари и медицински сестри, както протича първата една година от живота му. То вече е изписано от болничното заведение в Сингапур, където прекарва 13 месеца интензивно лекуване. Там посреща и първия си рожден ден. 

Квек Ю Сюан се ражда с дължина 24 см и тежи едвам 212 гр - колкото една средноголяма ябълка. Тя е родена преди да се навършат 25 седмици от началото на бременността, далеч по-малко от междинните 40.

Предишният рекордьор също е момиченце, само че в Съединени американски щати, осведоми BBC. То е тежало 245 грама при раждането си през 2018 година съгласно Регистъра на най-малките бебета, изготвен от Университета на Айова.



Майката на Ю Сюан я е родила посредством незабавно секцио четири месеца предварително, откакто е диагностицирана с прееклампсия - опасно високо кръвно налягане, което може да повреди жизненоважни органи и да бъде съдбовно, както за майката, по този начин и за бебето.

Сега Ю Сюан тежи доста по-здравословните 6 кг и 300 грама.

Момиченцето е имало " стеснен късмет за оцеляване "  според Сингапурската национална университетска болница (NUH), където е родена.

" Напук на възможностите, със здравословни затруднения, присъстващи при раждането, тя въодушеви хората към себе си с постоянството и растежа си, което я прави извънредно бебе - лъч вяра измежду разтърсванията, породени от Covid-19 ", се споделя в известие на болничното заведение, представено от BBC.

По време на престоя си в болница Ю Сюан е била подлагана на разнообразни типове лекуване и е разчитала на високотехнологични машини, с цел да оцелее. Лекарите споделят, че нейното здраве и развиване са напредвали добре под тяхната грижа и в този момент тя е задоволително добре, с цел да бъде изписана.



Ю Сюан към момента има хронично белодробно заболяване и ще се нуждае от помощ с дишането си вкъщи. Лекарите на NUH обаче споделят, че се чака тя да се усъвършенства с времето.

Майка й, Вонг Мей Линг, сподели пред локалните медии, че раждането и размерът на Ю Сюан са били шокиращи, тъй като първото й дете - четиригодишно момче - е родено в деня на термина и всичко е било наред.

Родителите на Ю Сюан съумяха да платят дългия й престой в болница посредством акция за финансиране, която събра 270 601 $ за лекуване и рехабилитация.

 
Бебетата на пандемията

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР