Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия. Това

...
Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия. Това
Коментари Харесай

3-годишно дете е било връзвано в сливенска болница

Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия. Това описа майка на дете от града. Мария лежала в болничното заведение с 3-годишната си дъщеричка.

Ясно ми е, че децата би трябвало да бъдат защитени от това да се наранят, да си махнат абокатите, че няма по какъв начин някой да е непрекъснато до тях, изясни дамата. Но приказваме за отношение, описа тя пред БТВ.

В неделя вечерта имаше бебенце на 3 месеца със запушено носле, което напряко се даваше и плачеше непрекъснато. Искахме да го вдигнем и потупаме да може да диша, само че няма по какъв начин - вързано е, а и не дават да се пипат. Потърсихме здравно лице, на етажа въобще нямаше. Слязохме долу и намерихме сестра, реакцията й беше на неодобрение. Това е разказът на майката.

Влезе вътре и затвори вратата да не се чува ревът на бебето. Не пробвала даже да му отпуши нослето с физиологичен разтвор, твърди тя.

Детенцето стартира да плаче от 21 ч и спря едвам в 2-3 през нощта, просто прегракна. То лежи по тил със запушен нос и се дави - имаше риск за живота му, счита дамата. Цялата нощ в неделя против понеделник бебенцата били оставени без контрол.

Само санитарката реагирала съответно, отишла да ревизира детето, само че след това си довършила чистенето и си тръгнала.

На другия ден идната промяна се погрижила за бебето и му почистила нослето, изясни още дамата, подала сигнала.

И ръцете, и краката на децата са връзвани, те са напълно обездвижени, удостовери майката.

И други майки подали сигнали - най-малко 20, откакто Мария описала видяното в обществените мрежи. По 24 часа вързани с бинтове за ръчичките и крачетата лежали децата, свидетелстват те. Но нито една не се появи пред репортера на Би Ти Ви - страхували се, че може да се наложи отново да влязат в педиатрията.

Една от тях въпреки всичко застана с гласа си, само че не и с лицето си, и удостовери връзването и обездвижването на децата. Не ги хранят доста, с цел да не се наакват, не ги подсушават в точния момент, по цяла нощ са оставени да плачат, свива ти се сърцето, споделя тя. Ходела постоянно да ги ревизира, не издържала, има и снимани фрагменти.

Хора животните си не връзват по този начин, както се вързани бебенцата, разплака се дамата. Едното било с белези от бинта. Не подала сигнал, тъй като околните я разубедили.

Директорът на болничното заведение обяснил, че ще изчака да чуе всички гледни точки и тогава ще разяснява. Признава за практиката " Фиксиране ", употребила се единствено за малко - до момента в който бебетата се оставят сами на системи. Назначил инспекция по сигнала на Мария.

Няма по какъв начин да оставиш болно дете с часове вързано, възмути се държавният здравен контрольор Ангел Кунчев. Още през днешния ден министър Сербезова евентуално ще назначи инспекция.

Протоколът за обездвижване на бебета се прави при вливане на системата, тъй като другояче то може да се нарани, разясни доцент Кунчев. Не може да се оставят вързани, безапелационен бе той. Но прикани и да помислим какъв брой са сестрите в България и по какъв начин могат да поемат пациентите, като са на половина от нужния брой.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР