Бебе с впечатляващи размери - тегло 4760 гр и дължина

...
Бебе с впечатляващи размери - тегло 4760 гр и дължина
Коментари Харесай

Бебе -гигант близо 5 кг. проплака в „УМБАЛ-Пловдив“

Бебе с впечатляващи размери - тегло 4760 гр и дължина 55 см проплака тази нощ (б.а. - на 8 февруари 2021 година в 21,19 ч.) в Отделението по Акушерство и гинекология към „ УМБАЛ-Пловдив ".
Костадин е второ дете за 20-годишната майка Руска Стоянова от Калояново. Първото дете в фамилията е момиченце и също е родено в някогашната Окръжна болница.
Малкият идва на бял свят след естествено раждане, а за естественото протичане оказват помощ завеждащият доктор Венцислав Демирев, доктор Владимира Карагьозова и акушерка Анна Панчева. Пациентката няма никакви разкъсвания и шевове, което се случва извънредно рядко при толкоз наедрял плод, разяснява доктор Карагьозова.

В медицината е известно, че огромните бебета се раждат най-често от дами, които по време на бременността развива гестационен диабет, само че при нея болестта не е диагностицирано, посочи акушер-гинокологът. Първото дете на Руска е било с тегло над 3,5 кг., а второто нормално е по-едро от първото и евентуално това е повода Костадин да е толкоз огромен.
Пожелавам здраве на всички деца, които поемът първата глътка въздух в „ УМБАЛ-Пловдив ", а на лекарите благодаря за високия професионализъм, сподели майката. Тя и малчуганът се усещат чудесно.
Според медиците бебе с тегло близо 5 кг. не се е раждало в отделението през последните 12 месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР