Бебе на два дни почина в болницата в Луковит, предаде

...
Бебе на два дни почина в болницата в Луковит, предаде
Коментари Харесай

Бебе на два дни почина в болницата в Луковит

Бебе на два дни умря в болничното заведение в Луковит, съобщи БТВ. Аутопсията на бебето посочила, че гибелта му е породена от присъщ сърдечен проблем. Близките упрекват личния състав. 17-годишната Весела Иванова е трябвало да бъде изписана с роденото обикновено от нея в петък по обяд в болничното заведение в Луковит. Те щели да бъдат изписани на следващия ден.

Родилката изясни, че бебето било с килограми в нормата, с положителни проучвания:

„ Бебето си беше в килограмите, проучванията бяха хубави, нощес ми взеха бебето към три и половина, аз го накърмих, отново си беше добре. Сутринта ми споделиха, че бебето е умряло, към 6:30 ч. стана и аз я запитвам какво му има. Те ми споделиха, че са му били две инжекции да го успокои, да не плаче “, сподели родилката Весела Иванова.

В отбрана на сътрудниците си шефът на болничното заведение изясни, че бебето е било с дихателни проблеми и с ниска сатурация. Детето умира макар консултацията с педиатър, назначената терапия, в това число с урбазон и слабото усъвършенстване на положението му.

 

„ Всичко, каквото би трябвало, е направено, само че на аутопсията, осъществена от патоанатом от Плевен, е открит огромен присъщ сърдечен недостатък и сътрудника счита, че това е главната причина за гибелта на детето “, изясни с доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ-Луковит.

Майката на родилката Йорданка Веселинова желае правдивост. Според тях на щерка им й е било отнето „ крепко, право дете “.

Ръководството на болничното заведение е настояла за осъществената аутопсия. Близките на родилката упорстват да има следствие.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР