Бебе, което се роди в края на миналата година в

...
Бебе, което се роди в края на миналата година в
Коментари Харесай

Роди се бебе с 3 пениса за първи път в документираната история

Бебе, което се роди в края на предходната година в Ирак, влезе в историята като първия документиран случай на човек с 3 обособени пениса, сочи нов отчет по случая.

Детето се отличава с рискова форма на положение, при което се следи повече от един пенис. За негативно време тази странна особеност притегля вниманието на медицинските специалисти и се трансформира в първия прочут случай на човек с трифалия (троен пенис).

За първи път сходен вид извънредно рядка урогенитална аномалия е документирана през 1609-та от швейцарския доктор и мъдрец Йоханес Джейкъб Векер. Впоследствие са разпознати към 100 случая на дифалия (двоен пенис) по рождение в здравната литература. Удвояването на пениса визира един на всеки 5-6 млн. деца, споделят създателите на новото изследване, оповестено в International Journal of Surgery Case Reports.

Детето е отведено на хирург на третия си месец от раждането, откакто родителите виждат отичане по скротума, както и дребни издатини, наподобяващи дребни пениси. По време на прегледа е открито съществуването на хидроцеле (натрупване на течности към тестисите), както и два спомагателни израстъка. Единият се разгръща от корена на истинския пенис и има „ главичка “ (glans penis) (т.е. структурата на върха на пениса или в клитора), до момента в който другият се намира под скротума.

В случаи като този е изключително значимо да се отчетат както аспектите, свързани със здравословното положение на пациента, по този начин и другите етични проблеми. След консултация с най-разнообразни здравни специалисти, детето е подложено на хирургическа интервенция, при която хидроцелето и двата непотребни пениса са отстранени. Подобни случаи се нуждаят от тясно профилирани хирурзи, защото всеки е друг, а при някои от тях може да се наложи и реорганизация на пикочния канал.

Операцията е била сполучлива и при направения обзор една година по-късно не са открити странични резултати.

Въпреки че сегашният случай е неповторим (поне доколкото ни е известно), дифалията е следена и преди. Тя може да бъде генетично положение, само че доказателствата демонстрират също по този начин, че медикаментите или инфекциите по време на бременността също могат да изиграят роля. Наличието на повече от един пенис не е рисково и постоянно спомагателният орган не прави нищо друго, с изключение на да се спънка. Дифалията обаче се асоциира и с други проблеми по рождение, които изискват лекарска интервенция (включително проблеми в храносмилателната система и пикочния канал).

За страдание, бебетата с гореспоменатите родилни недостатъци живеят по-кратко от средностатистическия човек. Ето за какво медицинският екип, виновен за детето с трифалията, е изискал да прегледа детето още веднъж, когато навлезе в пубертета и преди да подписа брак. Въпреки това наподобява, че при него не се следят други проблеми и най-вероятно то ще води дълъг и естествен живот.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР