БДЖ - Пътнически превози обяви серия от поръчки за още

...
БДЖ - Пътнически превози обяви серия от поръчки за още
Коментари Харесай

БДЖ - Пътнически превози пусна поръчки за още 77 млн. лв.

" БДЖ - Пътнически транспорти " разгласи серия от поръчки за още 77 млн. лева в опит да обнови остарелите си влакове и да се пребори с постоянните закъснения. В края на октомври държавната компания откри процедура за закупуване на 40 нови пътнически вагона за същата сума. Сега сдружението възнамерява да купи, наеме или ремонтира общо 28 електрически локомотива.

Най-голямата поръчка е за доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя нови магистрални електрически локомотива, с планирана стойност 57,5 млн. лева без Данък добавена стойност. Кандидатите за нея би трябвало да подадат заявление за присъединяване до 16 декември, като по-късно ще бъде направена селекция и до края на февруари следващата година определените участници ще бъдат поканени за договаряне. В процедурата могат да вземат участие компании с най-малко 60 млн. лева оборот общо за последните три години, от които 35 млн. лева би трябвало да са от произвеждане и доставка на електрически локомотиви. От претендентите се изисква също да са изпълнили най-малко една сходна доставка за последните три години. Бъдещият реализатор би трябвало да достави локомотивите най-късно до 54 месеца и да обезпечи планова поддръжка, която да е планувана в офертата. Основният аршин за оценка е цената, а по 10 точки ще се дават за период на гаранцията, период на доставката на първия локомотив и период на доставка на всички локомотиви.

Отделно от това сдружението търси и компания, която да направи капитален ремонт и преустрояване на 10 електрически локомотива в употреба за период от 3 година Прогнозната обща стойност на поръчката е 16,6 млн. лева Кандидатите би трябвало да имат най-малък оборот от 20 млн. лева за последните 3 година, в това число 8 млн. лева от сходна активност, както и да разполагат с нужната площадка и съоръжение. Ремонтът на всеки един локомотив би трябвало да отнеме сред 60 и 120 дни, като не може повече от два локомотива да се ремонтират по едно и също време. Водещ аршин за класиране е цената - 80%, срокът на осъществяване носи 12% от оценката, а броят локомотиви, които ще бъдат одобрявани по едно и също време за ремонт - 8%. Оферти се подават до 3 януари 2020 година

За да добави парка си, компанията е оповестила и поръчка за наемане на 8 броя магистрални електрически локомотива, която е разграничена на позиции и е с обща стойност 2,8 млн. лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР