БЧК – Пловдив официално ще отбележи Международния ден на Червения

...
БЧК – Пловдив официално ще отбележи Международния ден на Червения
Коментари Харесай

БЧК-Пловдив ще отбележи Международния ден на Червения кръст

БЧК – Пловдив публично ще означи Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2022 година. Това ще се случи на 12 май от 13 часа пред постройката на Многофункционален обществен център. Тържеството ще стартира с одобрение на Председателя на Областната организация на БЧК-Пловдив и Директора на Областния съвет на БЧК – Пловдив, и връчване на червенокръстки оценки за отдаденост и заслуги към идеята на Червения кръст. Ще бъдат показани другите действия, както и фокусът в одобряването на положителния образец за постигане до оптимално огромен брой хора, включени в идеята.

Тържеството ще бъде под музиката на „ Биг Бенд Пловдив “. Ще има и още приятни музикални и танцувални изненади за всички присъстващи – наградени, донори, публични посетители.

Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец е учредено преди повече от 150 години. Има над 14 милиона доброволци. Днес те не престават да се борят с продължаващата пандемия COVID-19 и последствията от нея. Застават зад всички потърпевши от военния спор в Украйна. Всички те са на предната линия на филантропичната активност: дават обществена помощ и услуги; психическа и психосоциална подкрепа; работят в изключителни ситуации; оказват помощ на най-уязвимите групи на обществото. Това са хората, които носят образеца на грижа и отговорност към другите хора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР