Базовата квота на многостраннитe разрешителни за международни автомобилни превози на

...
Базовата квота на многостраннитe разрешителни за международни автомобилни превози на
Коментари Харесай

Желязков поиска квотата за българските превозвачи да се увеличи с 25%

Базовата квота на многостраннитe разрешителни за интернационалните автомобилни транспорти на товари, осъществявани от транспортни компании, регистрирани в една от 43-те страни членки, за българските превозвачи би трябвало да се усили с 25%. За това настоя транспортният министър Росен Желязков по време на интернационален транспортен конгрес в Лайпциг, Германия.

"Увеличаването на квотата ще обезпечи последователно прогрес към по-устойчива и ефикасна пътнотранспортна система в Европа. Тази цел може да бъде реализирана с увеличението на броя на разрешителните за камиони от категория Евро V и Евро VI. Отчитайки последните геополитически събития в Европа, като Брекзит и вероятните последствия от Пакета за подвижност I, както и това, че някои страни членки на квотната система търсят нови пазари, споделяме мнението, че квотата на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните може да бъде същински на практика инструмент за отваряне на нови благоприятни условия за интернационалния пазар на автомобилните транспорти “, изясни Росен Желязков.

Министърът беше безапелационен, че българската страна поддържа премахването на всевъзможни териториални и административни ограничавания при потреблението на този тип разрешителни.

ЕКМТ/СЕМТ разрешителните са многостранни разрешителни за интернационалните автомобилни транспорти на товари, осъществявани от транспортни компании, регистрирани в една от 43-те страни членки, участващи в ЕКМТ системата от квоти. Разрешителните са годишни, с годност една календарна година и краткосрочни, с годност от 30 дни. С всяко разрешителното може да бъдат осъществявани безграничен брой транспорти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР