Базираният във Вашингтон Център за стратегически и международни изследвания (CSIS)

...
Базираният във Вашингтон Център за стратегически и международни изследвания (CSIS)
Коментари Харесай

CSIS: Повече от 2,5 милиона боеприпаси са транспортирани от Северна Корея до Русия

Базираният във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) е проучил стотици търговски сателитни изображения на доставките на муниции от Северна Корея до Русия от август 2023 година насам.

Както пишат създателите на изследването, корабният трафик сред севернокорейското пристанище Наджин и съветските пристанища в Далечния изток към момента продължава, макар че са настъпили някои промени в корабната активност . Това заключи Би Би Си.

Авторите на изследването са открили, че от август 2023 година насам е имало най-малко 25 визити на пристанище Наджин за натоварване на севернокорейски муниции и доставянето им в Русия.

Най-малко 19 кораба с деактивирани транспондери са се отзовали на пристанище Восточний в Русия, с цел да разтоварят и натоварят контейнери.

CSIS пресмята, че тези плавания са улеснили прехвърлянето на повече от 2,5 милиона артилерийски снаряди и други муниции.

Освен това сателитните фотоси на севернокорейската железопътна гара Туманган на границата с Русия, добити сред октомври 2023 година и януари 2024 година, демонстрират невиждан брой железопътни вагони от разнообразни типове - както на тази гара, по този начин и на гарата на съветското крайморско село Хасан от другата страна на границата. Както беше маркирано, последните равнища на железопътния трафик тук са доста по-високи, в сравнение с са били сред 2019 и 2023 година
 Оръжейните фабрики в Северна Корея работят
Оръжейните фабрики в Северна Корея работят " на цялостни обороти " за Русия

Москва е получила 6700 контейнера с милиони муниции от Пхенян

Според създателите на проучването, в което са оповестени голям брой сателитни фотоси на въпросните обекти, Русия интензивно уголемява инфраструктурата на Тихорецкия склад за муниции в Краснодарския край, склада за муниции в Моздок и летище Егорликская в Ростовска област, което е превърнато в склад за муниции , с цел да се съхраняват муниции по-близо до фронтовата линия.

Проучването, озаглавено " Големи доставки на муниции от Северна Корея за Русия ", е оповестено на уеб страницата на CSIS Beyond Parallel - план, отдаден на проблемите и вероятностите за обединяване на двете Кореи.
 Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея
Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея

Заради все по-дестабилизиращото и ескалиращо държание на КНДР

CSIS е най-големият американски мозъчен концерн в региона на интернационалните връзки и защитата. През 2013 година той заема първо място в международната ранглиста на мозъчните тръстове, занимаващи се с въпросите на защитата и националната сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР