Базираната в Атланта, щада Джорджия, компания Юнайтед парсъл сървис (United

...
Базираната в Атланта, щада Джорджия, компания Юнайтед парсъл сървис (United
Коментари Харесай

UPS първа получи разрешения за "авиокомпания от дронове" в САЩ и започна доставки

Базираната в Атланта, щада Джорджия, компания Юнайтед парсъл сървис (United Parcel Service или UPS) разгласи, че в петък е поучила от националния регулатор на Съединени американски щати за авиационна сигурност първото позволение да употребява самолетна компания от дронове.

С това ще се занимава поделението UPS Flight Forward, която незабавно е изпълнила първата комерсиална доставка до болничен комплекс на WakeMed в Ралей, щата Северна Каролина. Полетът е бил и първият с комерсиална цел отвън образния контакт с дрона (BVLOS, редуциране от beyond visual line of sight).

Плановете ни са да разтеглим този бизнес оттатък постоянните доставки в опазването на здравето, допълват от UPS. Компанията има сходни площадки на няколко места в страната и твърди, че може да доставя товари с тегло към 20 кг.

Използван е дрон M2 на компанията Matternet, която изяснява, че доставката със профилиран автомобил по въпросното трасе лишава 30 минути, а с безпилотния уред - 3 минути и 12 секунди.

Полученият документ Part 135 Standard не слага ограничавания за размера, мащаба и броя на интервенциите или броя на дроновете и никоя друга компания не разполага с него, допълват от UPS. Така доставчикът получава и право на транспорти над 20 кг, в това число нощем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР