Байерн представи официално новият си треньор Томас Тухел. Той дойде

...
Байерн представи официално новият си треньор Томас Тухел. Той дойде
Коментари Харесай

Тухел: В ДНК-то на Байерн е само да се печели

Байерн показа публично новият си треньор Томас Тухел. Той пристигна на мястото на Юлиан Нагелсман, като контрактът му е до лятото на 2025 година

„ Чест е да получиш покана от Байерн. Вчера, когато подписвах контракта си в клубния офис, видях, че това е доста специфичен клуб. В ДНК-то му е залегнало да се печели и да се играе прекрасен футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички титли и да ги спечелиш. Достатъчно класен е да се бори и за купата във Висшата лига. Нямам самообладание да стартира работа с тези играчи ”, съобщи Тухел.

„ Отговорността е огромна. Освен това имам и персонална причина да работя за Байерн, тъй като по този начин съм по-близо до фамилията си. За мен това беше най-хубавият избор. Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш какъв брой значим е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света. Признавам, че случилото се беше изненадващо. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина “, добави Тухел.

Той приказва и за идния конфликт с водача Борусия Дортмунд. Дер Класикер е идната седмица и ще бъде негов формален дебют. Самият Тухел работи за жълто-черните преди да отиде в ПСЖ, а оттова в Челси. Той беше.

“Благодарение на работата на Нагелсман към момента има опция да бъдат извоювани всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам концепция какво да направя. Няма потребност от някакви огромни промени във връзка с схемата на игра и тактиката. Необходимо е допустимо най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма по какъв начин предизвикването да бъде по-голямо от това да стартира непосредствено против Борусия Дортмунд. Това е най-големият мач в немския футбол. Заради изключителната серия на Борусия сега и точковата разлика дербито минава в друго измерение ”, приключи Тухел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР