Байерн Мюнхен загуби с 2:3 визитата си на Бохум от

...
Байерн Мюнхен загуби с 2:3 визитата си на Бохум от
Коментари Харесай

Нов провал за Байерн, столът на Тухел неспасяемо се клати

Байерн Мюнхен загуби с 2:3 визитата си на Бохум от 22-ия кръг на Бундеслигата. Това беше трета следващо проваляне за мюнхенци във всички шампионати, а треньорът Томас Тухел надали ще оцелее и този път.


Джамал Мусиала откри в 14-ата минута за гостите след бъркотия в защитата на Бохум след центриране от корнер. Малко по-късно Хари Кейн пропусна съвършена опция да вкара втори гол, само че останал самичък против вратаря, стреля над напречната греда. След това пристигна обичайното към този момент за Бундеслигата спиране на мача поради фенските митинги и хвърлените тенис топки на терена.

В средата на първата част Мазрауи излезе контузен, трансформирайки се в предния футболист на Байерн в лазарета. На негово място влезе Дайо Упамекано, който след това щеше да бъде изпъден.

Веднага след насилствената промяна играта на Байерн рухна. В 38-ата минута Бохум изравни посредством Асано, а тъкмо преди почивката Шолтербек вкара за цялостния поврат, засичайки с глава центриране от корнер. В 76-ата Упамекано фаулира Шолтербек в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа и сподели жълт картон на френския защитник, който бе втори за него в мача.

Кевин Щьогер не пропусна от бялата точка - 3:1, а Байерн остана да доиграе последния четвърт час от мача с човек по-малко.

В края Хари Кейн вкара втори гол за Байерн, който бе под №25 за него в Бундеслигата от началото на сезона. За повече обаче не остана време и баварците трябваше да се примирят с следващо проваляне.

Така Байерн остава с 50 точки на второто място и изостава на цели осем от водача Леверкузен. Бохум пък събра 25 точки и се изкачи с четири места, с цел да се намести на 11-ата позиция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР