Байерн Мюнхен спечели 10-та поредна титлата в Германия и общо

...
Байерн Мюнхен спечели 10-та поредна титлата в Германия и общо
Коментари Харесай

За 30 години едва четирима наставници не спечелиха титлата с Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен завоюва 10-та поредна купата в Германия и общо 20-та в последните 30 години.

През тях баварците побеждават в Германия с 11 разнообразни треньори. Бира при награждаването са пили Франц Бекенбауер, Джовани Трапатони, Отмар Хицфелд, Феликс Магат, Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола, Луис ван Гаал, Карло Анчелоти, Нико Ковач, Ханс-Дитер Флик и Юлиан Нагелсман.

Първият е Сорен Лерби през сезон 1991/92. Той поема състава през есента на 1991-ва на мястото на Хайнкес, който е уволнен поради неоснователен старт в шампионата и едвам 4 триумфа в първите 12 кръга. Лерби, който играе за Байерн в средата на 80-те, печели 5 от 17 мача и е освободен след провалянето от Кайзерслаутерн с 0:4.

Още пръвоначалното предопределение крие своите опасности, защото датчанинът няма опит. Шест месеца в Мюнхен го убеждават, че е избрал неверната специалност, оставя встрани треньорството и стана футболен сътрудник.

Ерих Рибек е вторият ментор на мюнхенци, който не съумява да завоюва купата от 30 години. Той управлява тима от 1991 до 1994 година През към този момент упоменатия сезон Байерн приключва на 10-то място с негативна голова разлика, а Рибек не съумява да промени нищо значително след Лерби.

В идната акция той остава без Браян Лаудруп и Щефан Ефенберг, само че се укрепва Лотар Матеус и обещаващия халф на Карлсруе Мехмет Шол. През целия сезон отборът се бори за купата с Вердер Бремен, само че към момента изостава на една точка от съперниците си. Така купата се взема решение в директните мачове, а Вердер печели и двата с общ резултат 7:2 и Ото Рехагел носи трофея в Бремен.

Именно Рехагел ще седне на пейката на Байерн през сезон 1995/96, откакто прави чудеса във Вердер и печели два пъти Бундеслигата, две Купи на Германия, както и КНК.

Рехагел обаче по този начин и не съумява да реализира същите триумфи с Байерн. Той се скарва с играчите и се сбива с футболистите, като е уволнен през април 1996 година няколко месеца откакто поема състава.

През сезон 2008/09 Юрген Клинсман е назначен за треньор. Бившият народен селекционер на Германия не реализира триумф, защото Байерн приключи на две точки зад първото място и купата отива за сметка на Волфсбург.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР