Байерн Мюнхен ще започне похода си към 11-а поредна титла

...
Байерн Мюнхен ще започне похода си към 11-а поредна титла
Коментари Харесай

Байерн стартира защитата на титлата си срещу победителя в Лига Европа

Байерн Мюнхен ще стартира похода си към 11-а поредна купа от Бундеслигата с тежко посещение на носителя на трофея от Лига Европа - Айнтрахт Франкфурт. Това отреди тегленият през днешния ден, 17 юни, чоп за сезон 2022/23 в Германия. В Германия по традиция първенецът открива шампионата.

Борусия Дортмунд пък ще бъде хазаин на Байер Леверкузен - пряк спор сред втория и третия в крайното класиране през предходната акция. Република България Лайпциг гостува на Щутгарт, а завърналият се в елита Шалке 04 стартира сезона с аудиенция на Кьолн.

Първото дерби сред Байерн и Борусия Д ще се състои сред 7, 8 или 9 октомври и ще се организира на стадиона на Дортмунд, а ответният мач на " Алианц Арена " е плануван за интервала 31 март - 3 април.

Точните дати ще бъдат оповестени след договаряния с притежателите на телевизионните права.

Заради Световното състезание по футбол в Катар, Бундеслигата ще излезе в отмора на 13 ноември и ще се възобнови на 20 януари. Последният кръг ще бъде на 27 май.

Турнирът за Купата на Германия ще стартира на 29 юли -1 август, а на 30 юли носителят на трофея Република България Лайпциг и първенецът Байерн (Мюнхен) ще играят за Суперкупата на страната. Финалът за Купата на Германия ще се състои на 3 юни 2023 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР