Байерн Мюнхен се наложи над Херта Берлин с 2:0 в

...
Байерн Мюнхен се наложи над Херта Берлин с 2:0 в
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен се отърси и отново излезе пръв в Бундеслигата

Байерн Мюнхен се наложи над Херта Берлин с 2:0 в дуел от 30-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за баварците бяха дело на Серж Гнабри и Кингсли Коман. След този триумф Байерн излезе на върха в таблицата, като изпреварва Борусия Дортмунд, който приключи наедно с Бохум по-рано в кръга.

Баварският гранд още веднъж е на първа позиция в Бундеслигата с актив от 62 точки, на една от „ жълто-черните “. Херта Берлин остава на дъното на таблицата с актив от 22 пункта и е на 6 пункта от безвредната зона. 

Двубоят стартира с напън от страна на Байерн Мюнхен, само че баварците не съумяха да стигнат до чисто състояние пред вратата на Оливер Кристенсен до 35-ата минута. Тогава Кингсли Коман се оказа на чиста позиция на границата на наказателното поле и шутира рисково, само че стражът на Херта отрази по впечатляващ метод.

Кингсли Коман мина през защитник на Херта посредством дрибъл в 78-ата минута и навлезе в наказателното поле и шутира, само че Кристенсен отрази, като Байерн получи правото да извърши корнер.

Само минута по-късно Йозуа Кимих с дълго подаване от централната линия изведе Коман зад тила на защитата на берлинчани. Крилото на баварците несмущаван овладя топката и я изпрати за повторно във вратата на Херта, с което подпечата триумфа за своя отбор, който още веднъж е отпред в Бундеслигата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР