Байер Леверкузен постигна много важна победа с 2:0 като домакин

...
Байер Леверкузен постигна много важна победа с 2:0 като домакин
Коментари Харесай

Два аспирина за Айнтрахт, Гладбах срази РБ Лайпциг

Байер Леверкузен реализира доста значима победа с 2:0 като хазаин на Айнтрахт Франкфурт в дуел от 32-ия кръг на Бундеслигата и по този метод се утвърди на 3-ото място във краткотрайното класиране, като има 58 точки в актива си.

„ Орлите “ пък остават 11-и и нямат никакви шансове да се класират за евротурнирите през шампионата. Точни за триумфа на отбора на Херардо Сеоане бяха Паулиньо и Патрик Шик.

„ Аспирините “ започнаха стремително мача и поведоха в резултата в 18-ата минута. Тогава Муса Диаби свърши добра работа, като съумя да откри Паулиньо, който прати топктата неспасяемо в долния ляв ъгъл на Кевин Трап.

Малко след изминаването на половин час игра Патрик Шик прати топката в мрежата, само че бе отсъдена засада.

В 40-ата минута Байер стигна до нов късмет за гол. Защитата на „ орлите “ не помни за Роберт Андрих, който бе на добра позиция на границата на наказателното поле, само че топката мина около левия непряк дирек след шута му.

Шест минути след началото на втората част Леверкузен удвои! Диаби още веднъж сподели страховит взор над играта и откри Паткир Шик, който с първото допиране до топката я прати в мрежата. Попадението бе преразгледано с ВАР, само че съдията Бенямин Кортус алармира, че ситуаццията е постоянна.

Двайсетина минути преди края на постоянното време Сардар Азмун получи страховит късмет, откакто бранителите на Айнтрахт действаха нелогично и единият отиде наляво, а другият надясно и по този начин се отвори кулоар за иранският нападател, само че ударът му бе избавен от Кевин Трап.

В 82-ата минута Шик стреля с глава, само че топката мина над напречната греда. Четири минути по-късно чехът бе съборен в наказателното поле, само че съдията реши, че избутването не е било задоволително за присъждане на дузпа. Това бе и последното забавно състояние в мача, който закономерно бе извоюван от „ аспирините “.



В другия мач от вечерта Борусия Мьонхенгладбах победи Република България Лайпциг с 3:1 и по този метод спря „ биковете “ по пътя към завръщането им в зона Шампионска лига, оставяйки ги на 5-о място с 54 точки.

„ Жребчетата “ пък са 10-и с 41 точки. В воин за домакините се трансфораха Бреел Емболо и Йонас Хофман, като германецът вкара на два пъти. За гостите от Източна Германия, който играха към половин час с човек повече на терена поради аления картон на Нико Елведи, прецизен бе Кристофър Нкунку.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР