Байер Леверкузен победи Ференцварош с 2:0 в първи мач между

...
Байер Леверкузен победи Ференцварош с 2:0 в първи мач между
Коментари Харесай

Байер Леверкузен взе своето срещу Ференцварош

Байер Леверкузен победи Ференцварош с 2:0 в първи мач сред двата тима от 1/8 на Лига Европа. Попаденията за домакините бяха дело на Керем Демирбай и Едмон Тапсоба. С тази победа " аспирините " си осигуриха удобен задатък преди реванша след седмица в Унгария.

Още в 10-а минута Керем Демирбай означи първото попадение в срещата. Той доближи до подаване и нанесе съвършен удар от границата на наказателното поле, влетял под напречната греда зад вратаря - 1:0 за Байер Леверкузен. В 26-а минута Кристофер Закариасен от гостите се понесе в наказателното поле, задължавайки собствен съотборник да му подаде. Получавайки приказен пас, той отигра от близко, само че заби удара си в напречната греда - шанс за Байер Леверкузен.

Това бе всичко по-интересно за първата част. Двата тима не желаеха да рискуват и доминираха здравите единоборства и борбата в средата на терена. Ференцварош, отвън шанса през първото полувреме, не съумя да сътвори нищо по-интересно до края на срещата. Четири минути преди приключването на постоянното време Адам Хложек опита шанса си от директен свободен удар, уцелвайки левия непряк дирек, само че там бе Едмон Тапсоба, който се ориентира най-бързо и довкара топката в мрежата - 2:0 за Байер Леверкузен.

Реваншът е след седмица в Унгария, а от Ференцварош ще би трябвало по-уверено да погледнат в предни позиции, в случай че желаят да запазят шансове за класиране в идната фаза на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР