Байдън крещи по време на реч, предизвиква всеки да назове „едно нещо“, което САЩ възнамеряваха да постигнат и не успяха

...
Президентът Байдън в сряда промени тона си по време на
Коментари Харесай

Президентът Байдън в сряда промени тона си по време на реч от Източната стая на Белия дом по повод едногодишната годишнина от Закона за намаляване на инфлацията, предизвиквайки всеки да назове една-единствена цел, която САЩ някога са си поставили за цел да постигнат и не са успели.

Байдън рекламира постиженията си, включително това, което смята за успех в Закона за намаляване на инфлацията.

Но докато продължи, Байдън посочи „нашите приятели от другата страна на пътеката“ и коментира, че всичко, което неговата администрация чува, е как твърдят какво не е наред с Америка.

„Казват ни, че Америка се проваля“, каза Байдън. „Позволете ми да ви кажа, че те грешат. Те грешат. Америка не се проваля. Америка печели. И аз съм казвал хиляди пъти… в Америка няма отказване.“

< p>

След това гласът на президента напълно се промени от по-скоро разговорлив тон към гняв.

„Назовете ми една единствена цел, която някога сме имали решихме да постигнем това, което не успяхме. Посочете ми един в цялата ни история. Нито един!" — изкрещя Байдън. „Никога не е било добър залог да се залага срещу Америка и все още не е добър залог днес.“

Докато президентът и администрацията му продължават да се хвалят със Закона за намаляване на инфлацията на неговата годишнина, числата го правят не се сумират.

В публикация от 4 август на X вицепрезидентът Камала Харис рекламира, че инфлацията е спаднала за 12 последователни месеца.

Докато демократът може да са се опитали да обуздаят икономическите опасения в търсенето на одобрение от гласоподавателите за 2024 г., индексът на потребителските цени, публикуван този месец, показа, че инфлацията е нараснала с 3,2% през юли спрямо предходната година.

Докладът също така показа увеличение от 0,2% в цените на потребителските стоки от юни.

Наред с инфлацията, южната граница все още е хаотична, тъй като хиляди мигранти продължават да влизат нелегално в страната.

Тази седмица собствената партия на президента поиска от администрацията на Байдън да разследва съобщенията, че служители на Тексас разделят семейства на границата между САЩ и Мексико, нещо, за което Демократическата партия атакува преди това администрацията на Тръмп, когато приложи политика за разделяне на семействата, за да спре потока от незаконни миграция на границата.

Преди изтичането на дял 42 през май, Байдън тихо призна, че граничната ситуация ще бъде „хаотична за известно време“, докато администрацията му работи за възстановяване на реда.

В в края на речта си в сряда Байдън каза, че Америка „все още е фарът за света“, добавяйки, че най-добрите дни на страната ни не са зад нас.

„Тук не става въпрос за миналото. Става въпрос за бъдещето, което ще изградим. И никога не съм бил по-оптимистично настроен за бъдещето на Америка."

Джо Шофстал от Fox News Digital допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР