Бавно тръгва използването на ваучери за здравен отдих на българите,

...
Бавно тръгва използването на ваучери за здравен отдих на българите,
Коментари Харесай

20% от туризма ни е спа, проблем с изворите обаче остана извън Плана за възстановява

Бавно потегля потреблението на ваучери за здравен отдих на българите, регистрираха на Деветия профилиран конгрес в сектора

665 000 посетители са пренощували в българските балнеологични хотели и са се възползвали от техните процедури, заяви министърът на туризма доктор Илин Димитров на откриването на Деветия конгрес на Българския съюз по спатуризъм , който се организира на 13 и 14 септември в Сапарева баня.

За първите 8 месеца от началото на 2022 година в местата за настаняване в община Велинград са се записали над 197 хиляди туристи, в община Хисаря – над 88 хиляди, община Разлог – 86 хиляди, община Сандански – над 75 хиляди, община Троян – 49 хиляди, община Павел Баня – над 38 хиляди, община Гърмен с над 34 хиляди, община Сапарева Баня – над 31 хиляди, община Девин – 30 хиляди, община Кюстендил – 14 хиляди, община Вършец – 13 хиляди, община Минерални бани с над 9 хиляди туристи. Данните, изнесени от министъра са от национаната система ЕСТИ на неговото ведомство.
Засега с мудни темпове навлизат двете новости в сектора, на които се разчита да го раздвижат и да му донесат повече гости и повече доходи.

Едната е въведената опция да се употребяват ваучери, които работещите получават от работодателите като част от възнаграждението си, която беше обявена първо на Българските туристически награди, проведени от списание Гранд хотели с партньорството на 19 минути на 14 юни от тогавашния министър на туризма Христо Проданов, Българска социалистическа партия, който също присъстваше на откриването на форума.

Тази политика в интерес на здравето на нацията, с изключение на на туристическия отрасъл, се поддържа и от служебния министър в бранша.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР