Бавният интернет пречи, дразни и изнервя. Знаем, че времето ви

...
Бавният интернет пречи, дразни и изнервя. Знаем, че времето ви
Коментари Харесай

Как да постигнете по-бърза интернет връзка

Бавният интернет пречи, нервира и изнервя. Знаем, че времето ви е скъпо, по тази причина предлагаме да се възползвате от следните няколко практични трика.

Как да направя мобилния интернет по-бърз?

  • Изчистете кеша на телефона си

Когато кеш паметта се изпълни, всички функционалности се забавят – в това число и интернет връзката. Как да отстраните непотребната кеширана информация зависи от устройството, което употребявате, само че в множеството случаи би трябвало да отидете на Настроики > Приложения. За всяко приложение поотделно ще можете да видите повече информация и бутон „ Изчисти кеша “. Може да свалите и приложение, с което да изчистите всичко едновременно.

  • Махнете всички ненужни приложения

Всички тези приложения, които съвсем не употребявате, забавят интернет връзката ви. По-добре е да махнете всички джаджи и отворени екрани, от които нямате потребност сега. Дори да работят във фонов режим, е употребяват доста количество трафик.

  • Настройте браузъра на текстов режим

Ако в дадения миг нямате потребност от изображения, а само от текстова информация, отворете настройките на браузъра си и изберете режим Text Only . Ще видите какъв брой по-бързо ще се зареждат страниците.

  • Сменете браузъра

Изборът на уеб браузър има значение за скоростта на интернет връзката ви. Някои работят много по-бързо от други.

  • Проверете настройките на мрежата

Отидете в Настройки > Мобилни данни. Името на това меню варира според от устройството. Трябва да уверите, че видът мрежа е оптималният определен от вас, а е не стеснен до 2G или 3G, в случай че имате опция да употребявате 4G. Трябва да сте сигурни, че е задействана най-хубавата алтернатива, с която разполагате.

Как да извършите интернет връзката на компютъра си по-бърза?

  • Изберете положително място за рутера и намалете дистанцията сред него и преносимия компютър

Слабият WiFi сигнал е главната причина за по-бавната връзка на вашия преносим компютър. Най-доброто място за рутера е покрай центъра на дома, на стената или върху висок рафт. Уверете се, че е подложен допустимо най-далеч от съседските рутери, електозахранващи кабели, безжични телефони, компютърни кабели, микровълнови печки, бебекамери и халогенни лампи. Всички те могат да попречат на радио сигнала.

  • Сканирайте за вируси най-малко един път седмично

Вирусите освен вършат компютъра ви уязвим към разнообразни закани и приключване на скъпа информация, само че понижават и скоростта на интернет връзката ви.

  • Оптимизирайте кеша

Браузърът съхранява данните от уеб страниците, които посещавате, с цел да ги зарежда по-бързо в бъдеще, само че претрупаният кеш има по-скоро негативен резултат върху работата на браузъра ви.

  • Изключете всички актуализации, които не ви трябват сега

Интернет скоростта постоянно понижава поради работата на други стратегии, изключително когато се обновяват нови версии. Изключвайте всичко, което не употребявате сега.

  • Блокирайте рекламите на уеб страниците

Използвайте стратегия за блокиране на рекламите, с цел да скриете нежеланите линкове и банери. Този вид данни сформират до 70 % от състава на всяка страница. Ненужно е да споделяме, че това понижава интернет скоростта. Може да множеството реклами и от настройките на антивирусната си стратегия.

  • Уверете се, че WiFi мрежата ви е предпазена

Когато употребявате WiFi, скоростта се споделя сред всички, които употребяват мрежата. Ако 20 души употребяват мрежата ви, а скоростта е 20 мегабита в секунда, всеки ще употребява единствено по 1 мегабит. Затова не оставяйте домашната си мрежа без ключова дума.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР