Баварската марка възнамерява да премине към схема за директни продажби,

...
Баварската марка възнамерява да премине към схема за директни продажби,
Коментари Харесай

Еднакви цени за всички нови и малко употребявани BMW-та навсякъде по света


Баварската марка има намерение да премине към скица за директни продажби, при която купувачите ще подписват контракт с производителя на автомобила, а не с дилър, което ще им разреши да дефинират закрепена цена за дадената кола. Ролята на търговците ще бъде лимитирана единствено до издаване на колите и поддръжката им. Срокът за осъществяване на плана е 2026 година, само че първо моделът ще бъде тестван на дъщерната марка MINI - още през 2024 година.

Ръководителят на маркетинговия отдел на марката Питър Нот приказва за новия модел за продажби на BMW. Топ мениджърът назова директните продажби механизъм, който „ ще бъде от изгода за всички страни, участващи в процеса на закупуване на нов автомобил “.

Развивайки мнението си, Нот даде обещание, че дилърите ще получават закрепена комисионна за всяка продадена кола. Размерът на комисионната в BMW не беше оголен, само че публицисти напомнят, че на дилърите на Mercedes-Benz са предложили комисионна от 6 - 6.5 %.

Европейските дилъри на MINI ще стартират да минават към скица за директни продажби от 1 януари 2024 година Това обаче няма да се случи на всички места по света. Например в Съединени американски щати ще остане остарялата система, в която има място за дилърски „ надценки “.

BMW се отдалечава от комбинираната система за продажби, при която електрическите коли се продават непосредствено, а моделите с гориво посредством дилър. Според Питър Нот подобен график принуждава дилърите да оферират съществуващи коли на клиентите.

Крайната цел на механизма за директна продажба е идентични предложения и едни и същи цени по целия свят. Освен това BMW има намерение непосредствено да продава коли с дребен пробег на по-малко от година и половина. По класическата скица търговците ще продължат да продават останалите използвани коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР