Баташка община води пред всички останали по избирателна активност към

...
Баташка община води пред всички останали по избирателна активност към
Коментари Харесай

В Батак са шампиони по активност с над 58%

Баташка община води пред всички останали по изборна интензивност към 17,30 часа, демонстрират данни на РИК. Там са пуснали бюлетини 58,06 на 100 от хората по изборни описи. Втора се подрежда Сърница с 55,6 на 100, трета е Белово с 48,23%. Най-безразлични към вота са останали в Стрелча, където край урните са минали едвам 23,99% от хората с право на глас, следва Пазарджик с 35,07 на 100, Пещера е трета с 37,44%.

Средната изборна интензивност за региона към 17,30 часа е 39,81%. Във вота за народни представители са се присъединили 95 076 индивида. За съпоставяне - над 341 хиляди души в района са с право да гласоподават.

Пред „ Марица “ ръководителят на РИК юрист Антони Върбев разяснява, че изборният ден е протекъл умерено и обикновено от началото му досега. До момента за през днешния ден са получени 12 сигнала, малко от тях обаче са основателни. Като по-интересна се откроява тази за сниманите попълнени бюлетини в Пещера, където обаче и тримата ръководители са реагирали стремително и са оповестили бюлетините за невалидни, тъй че жалбата е оставена без почитание. Адвокат Върбев добавя, че в тази ситуация с буса с плакати на избрана партия, видян до секция в Ракитово, няма данни за опит за пазаруване на гласове, а и самото возило не е намерено при инспекцията на място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР