Баскетболният Левски записа трета поредна победа. Този път “жертва на

...
Баскетболният Левски записа трета поредна победа. Този път “жертва на
Коментари Харесай

Левски надскочи Берое за трета поредна победа

Баскетболният Левски записа трета поредна победа. Този път “жертва ” на столичани стана тимът на Берое. Възпитаниците на Димитър Ангелов победиха Берое с 86:76 (31:16, 14:24, 19:21, 22:15) в финален мач от третия кръг в НБЛ. По този метод “сините ” се трансформират в един от общо двата останали отбора без проваляне в шампионата. Другият непогрешим тим е този на Черноморец.

Отборът на Левски съумя да стартира мача с пет бързи точки след кошове на Златин Георгиев и Джон Флорвиъс. “Сините ” не можаха да задържат мощния си старт и Берое съумя да изравни до 4:5. Титулярният център на домакините Джабари Крейг обаче извърши бързи два фала и трябваше да се насочи към аварийна пейка. Той бе сменен от Антун Маричевич. Възпитаниците на Димитър Ангелов обаче продължаваха да разполагат с нежна преднина в резултата. В средата на първия интервал Лъчезар Димитров осъществя първата си тройка в мача, с цел да изведе Левски напред при 8:15. Веднага по-късно Алън Арнет направи страховит чадър против Николай Титков на тройката и заби на другия панер за 8:17 в интерес на столичани, което провокира първия таймаут за Берое.

 Снимка: nbl.basketball.bg

След като пропусна първите си шест тройки в мача, тимът на Берое най-накрая означи първата си далечна пукотевица в дуела. Точен бе Михаил Комбаков за 19:31. Старозагорци страдаха от липса на централизация в нахлуване. Заради няколко неточности отборът пропусна да понижи изоставането си, като на другия край Марио Боянов приключи следващата бърза офанзива за гостите – 19:33. Домакините обаче започнаха все по-сериозно да обстрелват коша на противника. Николай Титков се отличи с две следващи сполучливи тройки, с цел да може разликата да бъде съкратена до тъкмо 10 при 25:35. Възходът в представянето на “зелените ” продължи. Тимът към този момент можеше да се радва на серия от 12:4 от началото на втората част, с цел да смъкнат разликата до седем при 28:35.

 Снимка: nbl.basketball.bg

Арнет се погрижи тимът му да запише доста мощен старт на последната четвърт. Той вкара бързи пет точки за отбора си, с цел да му обезпечи задатък от осем при 61:69 след близо една минута игра в частта. “Сините ” поддържаха идентична отдалеченост в резултата в идващите няколко минути. Джон Флорвиъс вкара за 65:72 в интерес на Левски. Лоша вест за гостите бе травма на Асен Великов в средата на финалния интервал. В същата офанзива, в която гардът се контузи, Пепин още веднъж вкара панер и фал за 68:72. Веднага по-късно Дарин Иванов наниза тройка за 71:72 и по този начин Берое още веднъж имаше действителна опция да стигне до преднина за първи път в мача. Левски обаче за следващ път не разреши на старозагорци даже за няколко секунди да поведат, защото Златин Георгиев и Джон Флорвиъс означиха значими четири следващи точки на своя тим – 71:76.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР