Баскетболната федерация на Германия обяви планове за изваждане от употреба

...
Баскетболната федерация на Германия обяви планове за изваждане от употреба
Коментари Харесай

Германия вади от употреба номера на Новицки

Баскетболната федерация на Германия разгласи проекти за изваждане от приложимост на номер 14, с който играеше легендата на европейския баскетбол Дирк Новицки.

Специалната гала ще се организира по време Евробаскет 2022 през септември тази година, на което Германия е съдомакин дружно с Грузия, Италия и Чехия.

43-годишният Новицки е дипломат на шампионата и ще бъде в Кьолн по време на груповата фаза на шампионата. Той ще стане първият немски баскетболист, почетен с сходна чест.

"Почувствах се поласкан, когато Германската баскетболна федерация ми показа концепцията си. Това ме изненада и нямам самообладание да видя какво ме чака в Кьолн. Сигурен съм, че по време на Евробаскет ни предстоят отлични мачове и цялостни зали в Кьолн и Берлин ", сподели Новицки, представен от уеб страницата на ФИБА Европа.

213-сантиметровият Новицки, който има 153 мача за националния тим на Германия, е считан от мнозина за най-великия европейски баскетболист на всички времена. Той е шести във безконечната ранглиста на НБА по маркирани точки и има един шампионски пръстен, едно отличие за МВП във финалите и една премия за "Най-полезен състезател ". С Бундестима той има бронз от международното състезание през 2002 година и сребро от Евробаскет 2005.

Новицки игра за Германия сред 1997 и 2016 година и постави завършек на спортната си кариера след края на сезон 2018/19 след 21 години в редиците на Далас Маверикс. По-рано тази година отборът на Далас също извади от приложимост номер 41 в чест на немския баскетболист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР