Баскетболистките на Славия спечелиха Купата на Международния турнир в памет

...
Баскетболистките на Славия спечелиха Купата на Международния турнир в памет
Коментари Харесай

Баскетболистките на Славия с Купа Ваня Войнова след победа над БК Радивой Корач

Баскетболистките на Славия завоюваха Купата на Международния шампионат в памет на именитата Ваня Войнова и за първи път ликуваха като победителки. Тази година конкуренцията бе за 14-годишни девойки и още веднъж бе проведена от София – Европейска столица на спорта и БК Славия.

На финала белите от София победиха 39:35 отбора на БК Радивой Корач и по този начин не разрешиха за втора поредна година трофеят да замине за Сърбия. За трите дни на конкуренцията воденият от старши треньора Александър Апостолов тим на Славия приключи шампионата без загуба.

За бронза отборът на Клубски родолюбец от Македония се наложи с 32:22 на Мелисия от Гърция. Шампионките и останалите призьорки бяха наградени от именити баскетболистки, донесли на България едни от най-значимите триумфи в спорта.

Това бе второто издание на шампионата, преди година сръбкините от БК Радивой Корач записаха три победи и се подредиха първи пред състава на домакините от БК Славия, Санга(Ит) и Озона(Исп), като тогава участваха състезателки до 16-годишна възраст.

„ Турнирът е отлична опция за младите български баскетболистки да премерят сили с тимове от водещи народи в европейския баскетбол. Радваме се, че тъкмо нашият отбор завоюва трофея, освен това без изгубена среща. През тези три дни видяхме много качествени мачове. Желанието ни е шампионатът в зала „ Триадица “ да се трансформира в обичайната и значима инспекция за младите българки в директни дуели с техните съпернички от водещи школи и страни с обичаи в този спорт, “ съобщи президентът на БК Славия Васил Йотов, като благодари за партньорството на София – Европейска столица на спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР