Бащата на новия световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен

...
Бащата на новия световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен
Коментари Харесай

Йос: Макс научи най-много от Рикардо

Бащата на новия международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен - Йос, е на мнение, че Дениъл Рикардо заема особено място измежду съотборниците на сина му, защото е имал доста значимо значение за развиването на кариерата му в Ред Бул.

Рикардо и Верстапен бяха съотборници от 2016 до края на 2018, като в този интервал Макс стартира да печели надпревари, а по-късно Дениъл напусна отбора. От началото на 2019 насам австралиецът записа единствено 1 победа, а Верстапен взе две международни трофеи.

“Много ми е мъчно да кажа кой е най-хубавият съотборник на Макс, само че мога да кажа от кого той е научил най-вече и това е Рикардо. Дениъл беше отличен съотборник и сътрудник, двамата с Макс се разбираха доста добре. Тогава Макс беше доста по-млад, а Дениъл беше доста бърз в квалификациите - съобщи Верстапен-старши. - Мисля, че тогава колата на Ред Бул подхождаше доста повече на Дениъл, а в последните сезони по някакви аргументи той имаше проблеми с автомобила на Макларън. Нещо там не се получи както искаше той. ”
 Шефът на Макларън си остава почитател на Рикардо, макар раздялата с австралиеца Шефът на Макларън си остава почитател на Рикардо, макар раздялата с австралиеца
Рикардо към този момент разгласи, че няма да кара във Формула 1 през 2023, защото няма свободни места, а по-рано тази година в Макларън взеха решение да прекратят контракта с един сезон по-рано и той напуща в края на 2022.
 Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР