Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици

...
Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици
Коментари Харесай

Скандални разкрития: Бащата на Киро пътувал до Турция на държавни разноски, за да договаря…

Бащата на Кирил Петков беше зает с търсене на снабдители на синьо гориво. Той публично е пътувал до Турция за договаряния дружно със съветника по външната политика на Петков – Весела Чернева. Летял е на държавни разходи през първата година на предходната година. Това сподели някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов за „ Твоят ден “.

Според него извънредно елементарно може да се доближи до истината по проблема с „ Булгаргаз “, като се търсят парите. „ Знае се „ Булгаргаз “ на кого е платил. Оттук нататък може да се направи питане до тези, на които е платено, какво са купили, по какъв начин са го купили и има ли директни заплащания от тях към други, в това число офшорни компании. Всичко може да бъде проследено. В Министерство на енергетиката сме полагали старания през целия интервал да защитим както интереса на страната, по този начин и на всички жители. Да не забравяме, че все пак успяхме през месеците от май 2021 година до 2022 година да дадем обезщетения за газ. Това са стотици милиони, дадени за компенсиране на високите цени. Прокуратурата би трябвало да доближи до истината и в случай че има нанесени вреди, то отговорните да понесат своите санкции “, разяснява той.

По думите му по тръбите от самото начало допреди завършването на газовата връзка с Гърция и стартирането на интерконектора има единствено съветски газ, сега също има главно подобен. „ Когато породи рецесията с доставки на природен газ и уведомлението на „ Газпром “ за смяна метода на заплащане, работна група в МЕ обсъждаше намирането на различни доставки. Към юни 2022 година „ Булгаргаз “ беше на облага, имаше над 1 милиарда вземания от „ Топлофикация – София “, счита Данаилов. И добави, че да не се заплаща на „ Газпром “ е било решение на Министерски съвет и е имало съгласувателни писма от разнообразни министри по проблема.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР