Бащата на детето е подал сигнал, че му искали 1400

...
Бащата на детето е подал сигнал, че му искали 1400
Коментари Харесай

Баща на недоносено бебе твърди, че му поискали 1400 лв. за линейка от Бургас до Пловдив


Бащата на детето е подал сигнал, че му желали 1400 лева за кола за спешна помощ да транспортират сина му от Бургас до Пловдив. Това стана ясно от пост във фейсбук на журналиста Димитър Стоянов.

Според бащата на бебето Светослав Миленов дребният Боян се нуждаел незабавно от траспортиране до Университетската болница “Св. Георги " в Пловдив, само че от частно здравно заведение в Бургас му поискали 1400 лева за колата за спешна помощ.

След пререкания реанимобилът потеглил за Пловдив, без да му вземат пари, само че детето издъхнало. Засега не е ясно дали е умряло в колата за спешна помощ или при идване в пловдивската болница. Детето било недоносено и се родило в 7-ия месец в частна клиника в Бургас, само че го преместили в друга частна болница. Състоянието му обаче се влошило, което наложило незабавно да бъде закарано до Пловдив.

“Започнали сме инспекция по случая, само че нищо не мога да разясня преди да завърши. Имам своята версия за случая, само че ще я спестя. Човек би трябвало да има примирение пред Бога ", съобщи пред “24 часа " шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Той отхвърли да заяви в кои частни лечебни заведения е било бебето и от коя, както споделя бащата, са му желали парите за кола за спешна помощ до Пловдив. Дали изгубеното време по пазарлъци със здравното заведение се е оказало съдбовно за бебето, ще би трябвало да кажат проверяващите.

От УМБАЛ “Св. Георги " в Пловдив потвърдиха за " ", че е постъпило бебе на 7 дни. То е било с доста ниско тегло и в клинична гибел. Преведено е от частна болница в Бургас. По данни на екипа, осъществил превоза, детето е изпаднало в това положение още по време на пътуването.

“Извършените проучвания, включително и аутопсия, не удостоверяват диагнозата, сложена от изпращащото лечебно заведение. Лекарите в “Свети Георги " одобряват, че изобщо не се касае за проблем в региона на детската хирургия ", обясниха от пловдивската болница. Оттам не пожелаха да дадат повече детайлности с мотив, че това може да стане единствено с позволение на родителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР