Баща и син от Варна, отглеждали и сушили марихуана, в

...
Баща и син от Варна, отглеждали и сушили марихуана, в
Коментари Харесай

Задържаха баща и син, отглеждали и сушили марихуана в имот край Варна

Баща и наследник от Варна, отглеждали и сушили марихуана, в частен парцел в с. Бенковски, са арестувани при профилирана интервенция, оповестяват от варненската полиция.

При срециализирана полицейска интервенция по линия на наркоразпространението, извършена от чиновници на Четвърто районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, е открито, че в промишлената зона на с. Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали пространства за развъждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са 450 растения с друга височина в развой на сушене, суха тревиста маса в насипно положение с общо тегло 107,96 кг. От друго помещение, оборудвано като оранжерия за развъждане на растения, са конфискувани инсталация, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена. При дейностите по следствие на случая са конфискувани разнообразни суми в българска и задгранична валута.

Образувано е досъдебно произвеждане. П.Я. и И.И. са арестувани за период до 24 часа. Работата по документиране и доказване на осъщественото закононарушение продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

В рамките на профилираната интервенция, провеждаща се в дребни обитаеми места край Варна са тествани 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали съществено въздействие върху криминогенната конюнктура в района, като един от тях е бил разгласен за търсене.

В хода на интервенцията са арестувани също причинител на тенденциозен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и причинител на кражба от частен дом в Дългопол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР