Басейнова дирекция Черноморски район“ (БДЧР) и РИОСВ – Варна ще

...
Басейнова дирекция Черноморски район“ (БДЧР) и РИОСВ – Варна ще
Коментари Харесай

Съвместни инициативи за Световния ден на водата във Варна

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна ще отбележат Световният ден на водата с едноседмична самодейност с деца и възпитаници.

На 19 март ще се организира съревнование на тематика „ Водата прелестна и рискова “ с възпитаници от VI клас и открит урок с второкласници от ОУ „ Йордан Йовков “, Варна.

В ДГ 3 „ Звездичка ” на 21 март от 10 ч. децата от IV група ще вземат участие в самодейност на тематика “Водата към нас ”.

На 22 март, в деня на отворените порти, БДЧР чака в 10.30 ч. децата от ДГ „ Малкия принц “. От 12.30 ч. е откритият урок с възпитаници от V и VI клас с клубовете по екология към ОУ “Христо Ботев ”.

Световният ден на водата е разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1993 година Оттогава тази дата се отбелязва с начинания по целия свят. Мотото на акцията тази година „ Природата за водата “ има за цел да показа капацитета на разнообразни естествени естествени решения за филтриране и/или повторна приложимост на водата (напр. естествени или изкуствено основани влажни зони), които могат да намерят приложение в политиките и положителните практики за ръководство на водния бранш.

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “
тел. 052/ 687 462 и

РИОСВ-Варна
052 / 678 848
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР