Бързото развитие на индустрията за изкуствен интелект в Китай ще

...
Бързото развитие на индустрията за изкуствен интелект в Китай ще
Коментари Харесай

Процъфтяващата индустрия за изкуствен интелект в Китай се нуждае от повече специалисти

Бързото развиване на промишлеността за изкуствен интелект в Китай ще сътвори потребността от повече квалифицирана работна ръка, се споделя в взаимен отчет на Китайската фондация за проучване на развиването (CDRF) и компанията „ Sequoia China ", предава bulgarian.cri.cn.

В него се показва, че до момента в който развиването на изкуствения разсъдък ще сътвори големи благоприятни условия за възстановяване на производството, това ще съставлява и предизвикателство за стопанската система и обществото. „ Изкуственият разсъдък ще освободи хората от повтарящи се задания и ще култивира креативен мозъци ", сподели Неил Шън, създател и ръководещ съучастник на „ Sequoia China ".

Въпреки бързото развиване на промишлеността за изкуствен интелект в Китай през последните години, страната към момента изостава от доста развити стопански системи във връзка с локално подготвени специалисти за бранша, се споделя в отчета. Сред 367-те университета по света, които са концентрирали проучванията си върху изкуствения разсъдък, китайските заемат по-малко от 8%. Търсенето на експерти е доста над предлагането, се показва в отчета. „ Китай би трябвало да насърчи университетите да работят с фирмите в образованието на повече квалифицирани служащи, да усили поддръжката за университетските стратегии за изкуствен интелект и да усъвършенства професионалното образование, с цел да даде на промишлеността повече висококвалифицирана работна ръка ", споделя Лу Май, общоприет секретар на Китайската фондация за проучване на развиването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР