Бързо можем да спечелим, но още по-бързо можем да загубим

...
Бързо можем да спечелим, но още по-бързо можем да загубим
Коментари Харесай

Как губим доверието на хората в нас

Бързо можем да спечелим, само че още по-бързо можем да загубим доверието на някого в нас. Понякога е нужен единствено един пропуснат краен период или чудноват израз на лицето.

Учените, занимаващи се със обществени науки, както и други специалисти, прекарват доста време в проучване на всички способи и дейности, с които подтикваме (в доста случаи неосъзнато) хората към нас да не ни се доверяват . Вижте седем от тях, които са най-често срещаните, съгласно Business Insider.

Разлика сред думи и дейности
Не бива да даваме напразни обещания, че можем да свършим дадена работа - без значение дали става въпрос за работен ангажимент или нещо друго, в случай че не сме сигурни, че ще го осъществим. Когато не се отнасяме отговорно и думите ни се разграничават от дейностите, рискуваме да развалим репутацията си.

Очакванията ни към другите
Лидерите би трябвало да споделят със своите подчинени, с цел да им обясняват това, което чакат и изискват от тях, като с тези си дейности предизвикват своите служащи да им се доверяват.

Въпреки това целесъобразно е да обсъждаме какво желаем да реализираме, в сравнение с по какъв начин тъкмо да го създадем, с цел да вдъхновим креативен решения на проблеми.

 Снимка 351425

Изражението на лицето
Проучване от 2016 година открива, че някои изражения на лицето, като следените и по-сдържани усмивки, се възприемат като признк на неустановеност, който подтиква към съмнение.

Какво ценят другите хора
Има ново предписание, с цел да накараме хората да ни се доверят. Вместо да се отнасяме с тях по този начин, както желаеме те да ни третират (златната максима), би трябвало да се отнасяме към тях по този начин, както те биха желали.

С други думи да обсъждаме това, което е значимо за тях. Така освен ще ни почитат, само че и ще ни имат вяра повече.

 Снимка 351421

Мазненето
Хората, които се мазнят прекомерно на шефовете и които са подготвени да създадат безусловно всичко належащо, с цел да се придвижат към корпоративната стълбица, вършат неприятно усещане измежду сътрудниците си. Това неприятно усещане в последна сметка основава съществени проблеми с доверието измежду членовете на екипа.

Несигурността
Фрази, които не трябва да използваме, изключително при диалог с по-висшестоящо лице в работна конюнктура, включват " Не мога да обещая това, само че... ", " Ще се опитам " и всички в този ред на мисли. Така изглеждаме несериозни и караме индивидът насреща да загуби доверие в нас и опциите ни.


 Снимка 351426

Не имаме вяра на другите хора
Ако се държим съмнително и не имаме вяра на хората към нас, по какъв начин чакаме те да ни имат доверие. Можем да спечелим доверието на близките като им споделяме повече за живота ни. Така с времето ще имаме не просто положителни връзки с сътрудници, само че и ще изградим едни чудесни другарства.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР