Бързо“ дело за опразване на административна сграда в столицата, заведено

...
Бързо“ дело за опразване на административна сграда в столицата, заведено
Коментари Харесай

”Бързо“ дело срещу пеевската верига „Техномаркет“ тръгна в съда след година и отгоре

„ Бързо “ дело за евакуиране на административна постройка в столицата, заведено против пеевската верига „ Техномаркет “, започва в съда 13 месеца след образуването му. Искът бе подаден от сдружението с интернационалните вложители „ Глориент “ напролет на 2016 година Делото е от серията каузи, заведени от „ Глориент “ против „ Техномаркет “ за евакуиране на 13 магазина в цялата страна и постройката в ж.к. „ Дружба “-2 в София. Дотук се стигна, откакто през 2006 година парцелите са продадени на интернационалното сдружение и отдадени чартърен на „ Техномаркет “, само че през 2016 година добитата от депутата Пеевски верига стопира да заплаща наеми, декларира, покупко-продажбите били оскъдни и си остава в магазините и постройката гратис, написа още De Fakto.

В Софийския градски съд към този момент има решения по ред от тези искове, като на първа инстанция магистратите разпоредиха на веригата (вече трансферирана на „ Благоевград “-БТ) да опразни парцелите. Разглеждането на делото за административната постройка, формирано при започване на август 2016 година, обаче потегля едвам на 20 септември 2017 година А информация в регистрите сподели, че то един път е било планувано – през февруари т.г., само че мигновено спряно по искане на „ Техномаркет “ – да чака финала на различен развой, който занапред ще стартира. Това определение е анулирано от апелативния съд и „ бързото “ произвеждане за опразването на постройката въпреки всичко започва.

А в този момент едно друго забавно правосъдно решение в борбата сред пеевската верига и интернационалното сдружение, обрасла с проблеми всевъзможни, е на вниманието на втората инстанция – Софийския апелативен съд. То е по серията искове, заведени от „ Техномаркет “ против „ Глориент “ за незначителност на продажбите на магазините, осъществени през 2006 година и неоспорени цели 10 години.

Проверката на инстанционния надзор първо по ред ще мине решението на арбитър Владимир Ковачев от окръжния съд в Благоевград – единственото, извоювано дотук от „ Техномаркет “. През юни арбитър Ковачев напълно почете причините на пеевската верига, че магазинът в Благоевград постоянно си е оставал техен и разгласи продажбата му на „ Глориент “ за оскъдна. Решението на арбитър Ковачев се запомни с обилието от латински сентенции, в това число: „ Единственото несъмнено нещо е, че нищо не е несъмнено “ (по Плиний Стари). То направи усещане и с обстоятелството, че тъкмо противоположното по идентични разногласия взеха решение съдии от Русе, Враца и Монтана.

Кое е сигурното в проблема „ Благоевград “ и кое – не, ще взема решение състав на комерсиалното поделение на САС с ръководител Васил Христакиев. Начело на отделението е най-дългогодишният зам.-председател на съда Стефан Гроздев, определен тази седмица от Народното събрание за член на новия Висш съдебен съвет по предложение на Движение за права и свободи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР