Бързият възход на Джо Байдън до фаворит в надпреварата за

...
Бързият възход на Джо Байдън до фаворит в надпреварата за
Коментари Харесай

Бързият възход на Байдън в президентската битка - предупредителен сигнал за Тръмп

Бързият напредък на Джо Байдън до любимец в конкуренцията за президентската номинация на демократите през 2020 година притегля вниманието на президента Доналд Тръмп и тревожи някои от неговите съдружници, които считат, че Байдън може да бъде рисков противник.

Байдън се издигна от ситуацията, в което хората се питаха " ще се кандидатира ли или няма да се кандидатира ", до водеща фигура измежду множеството кандидати за президентската номинация на демократите, дни откакто разгласи кандидатурата си предходната седмица, изпреварвайки с огромна разлика сенатора Бърни Сандърс и куп други противници в изследванията на публичното мнение. Според изследване на Си Ен Ен Байдън има преднина от 15 пункта измежду 20 претенденти на демократите.

Някои съветници на Тръмп считат някогашния вицепрезидент, който се употребява с поддръжка измежду работническата класа от главното течение, за твърд съперник в трите щата, които донесоха непредвидената победа на Тръмп през 2016 година - Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания. Евентуална загуба в някой от тези щати през 2020 година би затруднила Тръмп по пътя му към преизбиране.

" Те мислят, че ще имат проблеми там и че той е същинска опасност ", сподели външен консултант на Тръмп, поискал анонимност.

Първоначалната реакция на Тръмп след включването на Байдън в конкуренцията беше да употребява изхабен номер: да му сложи саркастичен прякор - " Сънливеца Джо Байдън " - и да насочи засегнатост за неговата просветеност. " Познавам Джо от години ", сподели Тръмп по " Фокс нюз ". " Той не е най-блестящият мозък в групата, не мисля, само че е известно име. " По-късно Тръмп изнесе дрънканица в " Туитър ", откакто най-големият пожарникарски синдикат в Съединени американски щати поддържа Байдън, в това число като разгласява десетки ретуитове в сряда от пожарникари и техни другари и фамилии, изразяващи поддръжка за президента републиканец или критикуващи Байдън.

Въпреки съсредоточаването му върху Байдън някои другари на Тръмп споделиха, че той не наподобява изключително угрижен от него, най-малко към този момент, като се има поради, че първите гласове в процеса на номиниране ще бъдат подадени чак при започване на идната година.

Съветникът на Белия дом Келиан Конуей омаловажи визията, че Тръмп преглежда Байдън като най-голямата опасност за себе си. " Не, мисля, че е просто занимателно да се подсети на всички за него... Може би той е лесна плячка, а преди малко разгласи, че ще се бори за президент на Съединените щати ", съобщи тя пред кореспонденти.

Съюзници на Тръмп споделиха, че Байдън, който беше вицепрезидент при ръководството на предшественика на Тръмп Барак Обама, може въпреки всичко да бъде смачкан от огромния брой, разнородни противници демократи, мнозина от които клонят наляво от Байдън и разискват политики като повишение на налозите за по-богатите американци и ръководено от страната опазване на здравето.

Докато демократите се придвижват наляво, " мисля, че имаме огромни шансове, без значение кой ще завоюва кандидатурата на демократите ", сподели политическият съветник и помощник в акцията на Тръмп през 2016 година Дейвид Ърбан.

Предупредителни знаци

От акцията за преизбирането на Тръмп споделиха, че който и да завоюва кандидатурата на демократите, ще поддържа политически позиции, които не се споделят от множеството американци. " На първичните избори на демократите няма да има центристко направление ", сподели шефът по връзките на акцията на Тръмп Тим Мърто. " В момента ние ги преглеждаме като един огромен демократичен организъм с 28 глави. "

Все отново има предупредителни знаци за Тръмп. Той победи с дребна разлика демократа Хилари Клинтън през 2016 година в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания благодарение на гласоподавателите от работническата класа, които по-рано гласоподаваха за демократите, само че се преориентираха към Тръмп. Съветници на Тръмп споделиха, че за него може да бъде сложна задача да повтори своите победи в тези решаващи щати следващата година.

Байдън - дълготраен американски сенатор от Делауер, взе участие в първия си избирателен протест в Пенсилвания и небрежно се опита да трансформира акцията в борба против Тръмп, а не против своите противници за кандидатурата на демократите.

Както съобщи поддръжник на Тръмп, социологическите данни демонстрират на този стадий, че Байдън евентуално ще се показа добре най-малко в Пенсилвания и Уисконсин и вероятно в други два щата, извоювани от Тръмп - Флорида и Северна Каролина. Довереникът сподели, че в случай че това се случи, на Тръмп ще му е мъчно да навакса загубите с победи в други щати, с цел да реализира нужните за победа 270 гласа в изборната гилдия. " Всъщност няма доста благоприятни условия за разширение на (изборната) карта оттатък предходните резултати ", добави той.

Тръмп отвръща на Байдън, като хвали мощните стопански индикатори в Пенсилвания, където безработицата е на историческо ниско равнище. Но някои съдружници на Тръмп споделиха, че той не е бил сдържан в рекламирането на своите достижения в стопанската система. Фактът, че няма проект за смяна в опазването на здравето, му вреди наред с огромната му угриженост за въпроса с мигрантите по южната граница на Съединени американски щати. Те прибавиха, че Тръмп има време да поправи посланието си за дългия път към изборите през ноември 2020 година " Предстои ни дълъг път ", сподели поддръжник на Тръмп. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР