Бързите тестове могат да спрат разпространението на вируса при асимптомните,

...
Бързите тестове могат да спрат разпространението на вируса при асимптомните,
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Бързите тестове ще помогнат да спрем разпространението на коронавируса

" Бързите проби могат да спрат разпространяването на вируса при асимптомните, които да вземем за пример са контактните лица на далите позитивна проба за COVID-19 ". Това сподели проф. Радка Аргирова, член на новия медицински съвет към премиера, в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. Според нея сходни проучвания ще оказват помощ да бъде доубит изцяло ковид.
„ Опитът на Италия, а евентуално и на Китай, демонстрира, че епидемията стартира най-вече поради асимптоматичните лица, които са носители на вируса, и несъзнателно заразяват други. Трябва да спрем разклонението на епидемията. Заболяването се придвижва по въздушно-капков път и е значимо да унищожаваме вируса точно при лицата без признаци. Искаме да спрем цялата епидемиологична верига и разпространяване. Остане ли малко недоубит вирус може да докара до втори пик и втора зараза “, безапелационна е тя.
Проф. Аргирова напомни, че коронавирусите нападат четири системи – дихателната, храносмилателната, нервната и сърдечно-съдовата. Тя още веднъж моли към всички да се пазят най-вече възрастните хора и тези с хронични болести.
Тя разгласи, че върху облекла и тъкани вирусът живее сред 3 и 24 часа и посъветва при завръщане у дома хората да смъкват облеклата, да ги изтупват и да ги оставят най-малко три часа, изключително в случай че има слънце. Специалистът добави, че за момента изрично няма данни за разновидности при ковид и вариантът, който предизвиква пандемията е еднакъв по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР