Бързата работа е срам за майстора. Тази стара народна мъдрост

...
Коментари Харесай

В новия План за възстановяване: повече пари за водород,ваучери и "Булгартрансгаз"

Бързата работа е позор за майстора. Тази остаряла национална мъдрост се удостовери и при незабавното издание на финалния вид на Плана за възобновяване и резистентност, от който България се чака да получи 12.5 милиарда лева до 2026 година

Планът се оказа ябълката на раздора в новия парламент и анти-ГЕРБ болшинството изиска от държавното управление в оставка да получи документа дружно с всичките му приложения и задължи премиера в оставка Бойко Борисов да се яви тази седмица. Така през вчерашния ден на уеб страницата незабавно се появи нова версия (1.3) на така наречен проект " Дончев ".

Но явно заповедта за публикуването е била дадена небрежно, надалеч преди да приключи окончателното обмисляне и довеждане докрай на документа. На уеб страницата се е появил документ, споделен в Гугъл Sheets, който явно е бил за вътрешно прилагане сред голям брой служители, с неограничени права за редактиране.

Това даде опция на всеки да влезе и да написа в документа. Новината за " цифровите умения " на администрацията бързо се популяризира в обществените медии и откакто файлът замязя на градска стена за графити, беше свален от уеб страницата. На негово място се появи директория с екселски документи.

Отвъд занимателната част проекта " Дончев ", в самия нов вид, който очевидно е минал през съвещания, има няколко основни корекции. Общият бюджет е пристрастен от 12.2 до 12.5 милиарда лева Списъкът с планове е същият, само че спомагателните няколкостотин милиона отиват главно за водородни вложения, нови газопроводи и ваучери за цифрови умения.
Какво е новото
Най-големият бонус от новото систематизиране на парите от Европейски Съюз е за държавната компания " Булгартрансгаз ", която през последните години стана обичана на премиера в оставка Борисов около строителството на " Турски поток " за близо 3 милиарда лева В предходния вид на проекта се предвиждаше към нея да бъдат ориентирани 333 млн. лева за нови газопроводи (за разбъркан транспорт на природен газ и водород) до четири ТЕЦ-а. Това са " Марица-изток 2 ", " Бобов дол " и американските " КонтурГлобал Марица-изток 3 " и " Ей И Ес Гълъбово ". В модифицирания проект обаче сумата е увеличена до 434.3 млн. лева или със 101 млн. от горната страна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР