Бърза и победоносна война, която да сплоти малките народи в

...
Бърза и победоносна война, която да сплоти малките народи в
Коментари Харесай

С войната в Украйна Путин тества идея за единен народ в Русия

Бърза и победоносна война, която да сплоти дребните нации в състава на Руската федерация, и която да предотврати набиращите мощ националистически пориви измежду буряти, дагестанци и чечнци. Това е една от вероятните аргументи, заради която Владимир Путин стартира войната в Украйна. Освен руснаците, в състава на голямата федерация живеят още десетки други националности, сред които в последните години несъгласията нарастват. Путин обаче желае да види обединен народ, който да възвърне имперското великолепие на Русия. А това допуска връщането на украинската територия в състава на Русия, тъй като това е тогавашната Киевска Рус. Това е началото на тогавашната Руска империя, сподели Чавдар Стефанов, публицист и дълготраен сътрудник на БНР, Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция в Москва. Освен това, земята на Украйна беше житницата на Съюз на съветските социалистически републики, а през днешния ден и на Европа, добави Стефанов.
Защо Киев е толкоз важен за НАТО? Може ли да се съпоставя съветското навлизане в Украйна с въздушните удари на Съединени американски щати в Сърбия и интервенциите в Ирак, Либия и други страни? Рухна ли визията за мощта на съветската войска? Защо съветското общество продължава да има вяра на Путин? Успяха ли европейските водачи да обяснят на жителите на Европейски Съюз, за какво би трябвало да платят глобите против Русия, поради война с страна, която нито е член на НАТО, нито на Европейски Съюз?
Отговорите на Чавдар Стефанов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка:

Чавдар Стефанов е приключил факултета по публицистика в СУ " Свети Климент Охридски ". Започва работа в БНР като кореспондент и новинар. Води първото издание на предаването " 12+3 " и става един от създателите и водещите на предаването " Хоризонт за вас ". Той е измежду издателите и създателите на списание " Свободно слово ", излизащо с поддръжката на Швейцарското национално радио и телевизия. Работил е в Москва като сътрудник на БНР, Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. Бил е зам.-главен редактор в радио " Експрес ", програмен шеф на радио " Фокус " и зам.-главен редактор в телевизия ТВ+.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР