Барселона ще намали наполовина скаутския си отдел, като част от

...
Барселона ще намали наполовина скаутския си отдел, като част от
Коментари Харесай

Съкращения, намаляване на бюджета и промени в структурата на Барселона

Барселона ще понижи на половина скаутския си отдел, като част от огромна интервенция по преструктуриране на клуба, оповестява ESPN. Причината са финансовите загуби, свързани с рецесията от ковид.

В отдела има 40 чиновници, като се чака сред 15 и 20 да запазят работата си. Повечето от тях имат контракти до края на юни и няма да им бъдат препоръчани нови. Някои от тях получават огромни заплати, до момента в който други са на краткотрайна претовареност и взимат по 600 евро на месец.

Говорител на клуба съобщи, че съкращенията са планувани от известно време и не са свързани с пандемията, само че решението идва в миг, когато клубът би трябвало да се оправя със обстановката от здравната рецесия.

Повечето от скаутите са в отпуска от март, когато Ла Лига бе спряна. Те продължиха да получават цялостните си заплати, до момента в който играчите одобриха понижение със 70 % и показаха предпочитание да компенсират за загубите на чиновниците на клуба.

GAL OF THE DAY!

@Guaje7Villa sealed our 4th @ChampionsLeague with this STUNNING shot...

pic.twitter.com/BIZP18JTwQ
— FC Barcelona (from ) (@FCBarcelona) May 28, 2020
Барселона понесе тежък удар от рецесията, като приходите от домакинските мачове, от музея и продукти стопираха. Все още не се знае каква е точната обстановка с парите от телевизионни права, само че вицепрезидентът Жорди Кардонер показа, че към този момент са изгубили 140 милиона евро за този интервал.

Според ESPN клубът може да изиска от играчите да понижат заплатите си и за идващия сезон, за когато а упованията са бюджетът да е понижен с 200 милиона. Освен това Барса е под напън да продаде играчи за към 70 милиона евро до края на юни, с цел да балансира докладите си.

Ръководството на каталунците е обезпокоеното, че няма да успее да постигнетова, макар че се водят договаряния. Сделки обаче на този стадий мъчно се реализират заради неяснотата, провокирана от обстановката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР