Барселона ще гостува на Жирона в каталунското дерби, този уикенд,

...
Барселона ще гостува на Жирона в каталунското дерби, този уикенд,
Коментари Харесай

Шави: Няма съперничество с Мичел, но има желание за реванш

Барселона ще гостува на Жирона в каталунското дерби, този уикенд, и ще търси реванш за загубата си от този противник по-рано през сезона, до момента в който и двата тима се борят за второто място в Ла Лига, разгласи наставникът Шави Ернандес.

Жирона победи с 4:2 в Барселона, когато отборите се срещнаха през декември, което сложи отбора на Мичел отпред в класирането. Въпреки че в този момент Реал Мадрид наподобява подготвен да завоюва купата, а Барса се придвижи на второ място, Шави към момента желае реванш против своите съседи.

" Няма съревнование с Мичел, само че има предпочитание за реванш за загубата през първата половина на сезона ", сподели Шави на конференция.

" Те бяха доста мощни, ние не се настроихме добре, не се защитавахме добре в наказателното поле. Това не е персонално предизвикателство, а като тим ", показа още мениджърът.

Жирона, изненадата на сезона в Ла Лига, влиза в съботния домашен мач на фона на две победи и с възможен триумф на следващия ден ще измести Барса от второто място и ще резервира живи очакванията на отбора за присъединяване в Шампионската лига за първи път.

" Жизнено значим мач. Самочувствието им е безпределно. Трябва да ги поздравим, сезонът им е превъзходен, на извънредно равнище, на равнище Шампионска лига ", съобщи Шави.

Жирона има 13 точки преднина пред Атлетик Билбао, който е пети, и мястото им в Шампионската лига към този момент ще бъде несъмнено, в случай че Билбао загуби от Хетафе в петък.

" Няма да се промени доста, те ще излязат, с цел да завоюват, желаят да са втори, залогът е огромен. Техният нрав няма да се промени, даже в случай че Атлетик се провали. Изправяме се против тим, който е направил доста положителни неща, с цел да стигне до мястото, където е. Те ще бъдат втори, в случай че го заслужат. Извор на горделивост за каталунския футбол е, че Жирона е в Шампионската лига и също са били претенденти за спечелването на купата ", продължи Шави.

Миналата седмица Шави анулира решението си да напусне клуба след края на сезона, само че се концентрира върху сегашното, а това важи и за бъдещето на играчи като Роберт Левандовски.

" Оценяваме доста наличието на Роберт в тима и ще вземем решение за бъдещето му в края на сезона. Не е моментът да приказваме за идващия сезон, ние играем за второ място ", приключи Ернандес.

Реал Мадрид, който приема Кадис в събота, е отпред с 84 точки и пет оставащи мача. Барселона има актив от 73, а Жирона е със 71 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР