Барселона се измъкна от огромен резил срещу последния в Ла

...
Барселона се измъкна от огромен резил срещу последния в Ла
Коментари Харесай

Барселона се спаси от огромен резил

Барселона се измъкна от голям срам против последния в Ла Лига Алмерия. Каталунците завоюваха по доста сложен метод с 3:2 дуела от 18-я кръг на испанския шампионат.

Сержи Роберто се трансформира в огромния воин за „ блаугранас “, вкарвайки два гола в срещата. Големият виновник за отбора на Шави Ернандес бе Роналд Араухо, който сбърка съдбовно и при двата гола във вратата на Иняки Пеня.

Вратарят на Алмерия Луис Максимиано направи първата си страхотна демонстрация в мача още в 8-ата минута, когато отрази доста рисков удар с глава на Сержи Роберто.

Пет минути по-късно Рафиня стреля, само че около левия непряк дирек на вратата на Максимиано.

Барселона поведе в резултата в 33-ата минута, когато Илкай Гюндоган центрира от корнер в наказателното поле на Алмерия, където Роналд Араухо стреля с глава, само че Максимиано се регистрира с ново избавяне. След това обаче при добавката Рафиня не пропусна да вкара топката във вратата на Алмерия.

Алмерия доста бързо съумя да изравни резултата – 1:1 в 41-ата минута. Серхио Арибас пусна извеждащ пас към Лео Баптистао зад тила на Роналд Араухо. Бразилският нападател напредна, след което преодоля Иняки Пеня, пращайки топката във вратата ми.

Феран Торес се появи в игра при започване на второто полувреме и още в 49-ата минута направи добър пробив отляво, след което навлезе в наказателното поле на гостите, а по-късно стреля, само че Луис Максимиано направи отлично избавяне.

Роберт Левандовски получи добра опция в 53-ата минута и стреля от дъгата на наказателното поле на Алмерия, само че Максимиано още веднъж бе на мястото си и избави.

Барселона поведе с 2:1 в 60-ата минута, когато Рафиня центрира от корнер в наказателното поле на Алмерия, където Сержи Роберто съумя с доста техничен и обмислен удар с глава да вкара топката във вратата на Луис Максимиано.

Роберт Левандовски получи доста добър пас в наказателното поле на Алмерия в 63-ата минута и насочи удар, само че Максимиано още веднъж се намеси и избави.

Алмерия още веднъж изравни резултата – 2:2 в 71-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Барселона, Иняки Пеня изпусна топката, откакто се сблъска с Роналд Араухо, което разреши на Едер Гонсалес да вкара в опразнената врата.

Три минути по-късно Сержи Роберто центрира в наказателното поле на гостите, където Роналд Араухо стреля с глава, само че настрана от левия непряк дирек в навън.

Барселона продължи да търси трети гол, а в 78-ата минута каталунците направи очевиден пропуск. Жоао Кансело подаде към Роберт Левандовски, който се пребори за една топка и с глава продължи към Илкай Гюндоган, който на празна врата от не повече от метър пропусна да вкара.

Барселона вкара трети гол за 3:2 в 83-ата минута. Роберт Левандовски се регистрира с отличен извеждащ пас към Сержи Роберто, който остана самичък очи в очи против Луис Максимиано и с удар около него вкара топката във вратата му.

Алмерия можеше да изравни резултата за трети път в мача в 87-ата минута. Сантиаго Арибас центрира от фал в наказателното поле на Барселона, където Баба Мохамед бе изтърван и стреля с глава, само че Иняки Пеня съумя да се намеси и да избави.

В третата минута на добавеното време на дуела Алехандро Балде подаде към Сержи Роберто, който стреля, само че топката срещна напречната греда на вратата на Максимиано.

С тази победа Барселона е трети в класирането с 38 точки, а Алмерия е финален с едвам 5 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР