Барселона осигури финансиране от 1,45 милиарда евро за обновяване на

...
Барселона осигури финансиране от 1,45 милиарда евро за обновяване на
Коментари Харесай

Барселона осигури 1,45 милиарда за ремонта на Камп ноу

" Барселона " обезпечи финансиране от 1,45 милиарда евро за възобновяване на клубния си стадион " Камп ноу " и прилежащите зони, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководството на клуба разгласи, че е подписало споразумение с 20 вложителя, измежду които и две от най-големите и уважавани финансови институции в света - Goldman Sachs и JP Morgan.

От тях са теглени заеми, които " Барселона " ще ги изплаща с прогресивни траншове след 5, 7, 9, 20 и 24 години.

" Блаугранас " имат големи финансови проблеми, само че завърналият се отпред на клуба Жоан Лапорта сложи като приоритет възобновяване на арената, защото в настоящия си тип тя много остаря. Идеята е след реконструкцията да носи и повече пари, по този начин задълженията няма да тежат доста на бюджета.

Очаква се " Барселона " да генерира спомагателни доходи от 200 милиона евро на сезон.

" Камп ноу " е най-големият футболен стадион в Европа и четвърти в света с потенциал от 99 354 седящи места. Очаква се те да бъдат понижени.

Съоръжението е намерено публично на 24 септември 1957 г. след към три години и половина създаване. Последният по-значим ремонт бе изработен през 1998 година    

Турската строителна компания " Лимак " към този момент е ангажирана с осъществяването на плана, което би трябвало да стартира през юни и да приключи през 2025 г.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР