Барселона официално се похвали, че клубът вече си е осигурил

...
Барселона официално се похвали, че клубът вече си е осигурил
Коментари Харесай

Барселона си осигури милиард и половина за реконструкцията на стадиона

Барселона публично се похвали, че клубът към този момент си е обезпечил финансирането за огромната реорганизация на „ Спотифай Кап Ноу “. Споразумението е подписано с общо 20 разнообразни вложители и е на обща стойност 1,45 милиарда евро. Ръководството на „ блаугранас “ акцентира, че не са употребявани активи на клуба като гаранция за заемите, нито е включена ипотека на стадиона.

Договорката е клубът да върне парите на вложителите на траншове, които ще се изплащат прогресивно след 5, 7, 9 и 24 години. Според изказването на Барселона структурата на заплащанията е гъвката, като в нея е включен гратисен интервал. След като работата по стадиона завърши, клубът възнамерява да печели от него по 247 милиона евро годишно, като част от тези доходи ще бъдат употребявани за връщане на парите на съответните вложители.

С това работата по реконструкцията на „ Камп Ноу “ може да стартира. Докато тя трае, Барселона ще играе на Олимпийския стадион, като вярата е отборът да се завърне в своя дом през ноември 2024 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР