Барселона обяви, че е станал първият спортен клуб в света,

...
Барселона обяви, че е станал първият спортен клуб в света,
Коментари Харесай

Барса първи в света мина 1 млрд. долара приходи

Барселона разгласи, че е станал първият състезателен клуб в света, който минава границата от 1 милиард $ доходи. Тимът от каталунската столица показа през днешния ден годишния си доклад и в него се споделя, че за сезон 2017/2018 той е генерирал доходи от 1,05 милиарда $ (914 милиона евро). Също по този начин Барса афишират, че за осма поредна година те приключват с облага, която акумулирана е в размер на 188 милиона евро от 2010-а година насам. За пета поредна година пък се чупи клубния връх за финансови доходи.

Клубът също по този начин разгласи, че на 30-и юни задълженията им са в размер на 157.4 милиона евро, само че те нямат желание да ги заплащат едновременно, а имат погасителен проект, който следват и ръководят.

Управителното тяло на клуба ще показа бюджета за настоящия сезон 2018/2019 за утвърждение на събранието през октомври и е в границите на 960 милиона евро. Стратегическият проект включва 1 милиард евро бюджет, който да бъде обезпечен и гарантиран, към началото на сезона 2021/2022.

Check out all the details from Tuesday's presentation of the 2017/18 fiscal year and the 2018/19 budget https://t.co/0IMxnQXlbV
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 2, 2018
" Извънредните доходи в този доклад се калкулират от продажбата на Неймар в посока Пари Сен Жермен, чиято освобождаваща уговорка беше в размер на 222 милиона евро. Той ще се компенсира през идната година с усъвършенствани търговски права и спонсорски контракти, продажба на медийни права, употреба и преотдаване на стадиона и прехвърляния на играчи”, се споделя в отчетът на управата на Барселона.

Другата значима причина за внезапното повишение на приходите е влизането в действие на новия пакет от заплащания от УЕФА за участниците в Шампионската лига, а Барселона нормално доближава до заключителните стадии на надпреварата.

През предишния месец и Реал Мадрид разгласи, че оперативните им доходи за сезон 2017/2018 към този момент са в размер на 750.9 милиона евро. Цифрата, която не включва облаги от прехвърляния на играчи, съставлява нарастване от повече от 76 милиона евро, което е най-големият скок за “белия балет” от 2000-ата година насам.

Реал Мадрид разгласи, че няма задължения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР