Барселона е отбор, който е свикнал само и единствено да

...
Барселона е отбор, който е свикнал само и единствено да
Коментари Харесай

Шави към играчите: Трябва мотивация за второто място

Барселона е тим, който е привикнал единствено и само да се бори за първото място, само че в този момент играчите би трябвало да намерят мотивация да се преборят най-малко за 2-ото в испанското състезание по футбол, откакто Реал (Мадрид) е съвсем сигурен първенец, счита старши треньорът Шави Ернандес.

Снощи Барса отстъпи с 0:1 на Райо Валекано и записва трета поредна домакинска загуба – нещо, което досега не се бе случвало в клубната история. Реал (Мадрид) се нуждае от една точка, с цел да победи като първенец. Барселона и Севиля имат по 63, а каталонците отпаднаха и от Лига Европа по-рано този месец.

" Всички бяхме въодушевени от страхотната серия, която имахме в Ла Лига. Разбирам, че не е толкоз мотивиращо за почитателите и играчите да се борят за второ място. Но ние би трябвало да сме в Шампионска лига, желаеме да чуем музиката от Шампионската лига идващия сезон, сподели още младият експерт пред публицистите.

Истински знак на клуба, Шави беше чакан като избавител да реши проблемите с магическа пръчка, провокирани от напускането на Лео Меси и от нужното подмладяване на отбора.

" Има доста значими неща, които са заложени в това 2-о място. Да, знам, че в ДНК-то на клуба е да бъде първи където и да се състезава. Но в този момент би трябвало да се стегнем и да приключим най-малко 2-и, тъй като това ще бъде просто стъпка към ново създаване на тима ", приключи той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР