Банско отключва затворени хотели за бежанци. В курорта са готови

...
Банско отключва затворени хотели за бежанци. В курорта са готови
Коментари Харесай

УСЛОВИЕ: Банско отключва хотели за бежанци, ако държавата продължи помощите

Банско отключва затворени хотели за бежанци. В курорта са подготвени да посрещнат нова вълна украинци от родното Черноморие след края на месец май. Тогава се чака част от тях да изоставен комплексите край морето и да се пренасочат към зимните курорти. От сектора в града под Тодорка твърдят, че ще отворят даже затворените хотели, с цел да приютят бежанците, стига страната да удължи помощите, написа pirinsko.com.

Ефект

„ Нормално е да подадем ръка и на сътрудниците си по морето, и на украинските бежанци. Това ще е спомагателна глътка въздух за нас в сезон, в който има по-малко туристи в Банско. Но най-важно е да се подсигуряват заплащанията, тъй като облагата за хотелиерите е като горивото за самолетите – няма ли гориво, летателните машини падат ”, съобщи ръководителят на Съюза на туристическия бизнес в града – Малин Бистрин. По думите му резултат от идването на украински бежанци ще има за стопаните на къщи за посетители, както и за хотелите, които са с две и три звезди. По-луксозните комплекси няма по какъв начин да са на облага при заплащане от 40 лв. на човек, защото поддръжката на базите им е доста висока. Освен това четири- и петзвездните хотели разчитат доста в този интервал на конферентния туризъм. Според Бистрин не е проблем в Банско да посрещнат още 2000-3000 украински жители.

Проблем

Преди две седмици кметът на общината Иван Кадев показа, че над 1000 са украинските бежанци, които са настанени в хотели в град Банско. Той счита, че държавната поддръжка не трябва да стопира, тъй като общините сами няма да могат да се оправят с този проблем. „ Засега не се постанова да заделяме финансови средства от нашия бюджет. Но от време на време държавното управление ни вменява отговорности, само че не обезпечава финансиране. Да не стане по този начин и с украинските бежанци. Още повече че се чака в края на май, когато започва интензивният летен сезон на морето, много украинци да освободят хотелите там за туристите и да се насочат към нашия град ”, сподели градоначалникът Кадев. Той посочи, че има свободни работни места в областта на туризма в Банско, където от години се трудят и доста други чужденци.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР