За първи път пред съда ще застане Рангел Бизюрев, обвиняем

...
За първи път пред съда ще застане Рангел Бизюрев, обвиняем
Коментари Харесай

Убийството в Цалапица! Обвиняемият Рангел Бизюрев: При заравянето на тялото Димитър беше…

За първи път пред съда ще застане Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Пред постройката на прокуратурата в Пловдив околните на убития и поданици на Цалапица провеждат митинг.
Гражданското неодобрение ще се организира час преди да стартира същинското дело против близнаците Борислав и Валентин Динкови. Едно от настояванията на протестиращите е прокуратурата да промени обвиняването към тях от укривателство в съучастие в убийството на 24-годишния юноша.
За първи път през днешния ден пред съда в качеството му на очевидец ще бъде разпитан и екстрадираният у нас Рангел Бизюрев. Очаква се неговите показания да разкрият ролята на близнаците в закононарушението и дали те са взели участие в побоя над Димитър Малинов. За разпит са призовани и други очевидци.
През март съдът остави Рангел Бизюрев в ареста. След 4-часов разпит Бизюрев показа значими елементи по убийството на 24-годишния Димитър. Имало е уговорена среща сред Димитър и Рангел за диалог, само че вместо това е имало побой. Рангел е нанесъл четири удара в торса и в ребрата на Димитър.
Рангел е разказал пред проверяващите, че при заравянето на тялото Димитър е бил към този момент мъртъв. Също по този начин той е признал, че е работил самичък в побоя без присъединяване на близнаците Борислав и Валентин Динкови, предава БТВ.
След разпита стана ясно, че има разминавания в показанията на Бизюрев и на един от близнаците, арестувани за съучастие или укривателство – Борислав Динков.
„ Надяваме се съдията да разпореди да бъде изработен, тъй като мястото, което сочат те, не е мястото, което показват камерите “, сподели Атанаска Бакалова.
Близките на Митко и поданици на Цалапица ще излязат на следващ митинг пред прокуратурата в Пловдив преди началото на делото през днешния ден, на което ще бъде изсушан Рангел Бизюрев. Процесът би трябвало да стартира всъщност, откакто беше отсрочен три пъти, беше заменен и съдията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР