.banner-1-multi-140{border:none!important;display:block!important;float:none!important;line-height:0;margin-bottom:15px!important;margin-left:auto!important;margin-right:auto!important;margin-top:15px!important;max-width:100%!important;min-height:250px;min-width:250px;padding:0;text-align:center!important}Тук идва проблемът със съвместимостта – всеки който е нещастен

...
.banner-1-multi-140{border:none!important;display:block!important;float:none!important;line-height:0;margin-bottom:15px!important;margin-left:auto!important;margin-right:auto!important;margin-top:15px!important;max-width:100%!important;min-height:250px;min-width:250px;padding:0;text-align:center!important}Тук идва проблемът със съвместимостта – всеки който е нещастен
Коментари Харесай

Какво казва психологията за откриването на перфектната „сродна душа“…

Тук идва казусът със съвместимостта – всеки който е трагичен в своята връзка по натурален метод хвърля виновността върху фасадата на съвместимостта. Те не съумяват да осъзнаят, че бъдещето на една сполучлива връзка не се крепи на това какъв брой доста двама души си наподобяват, а по-скоро на желанието да имаш връзка.

Статистиките на интернационалните изследвания на равнищата на благополучие демонстрират, че уредените бракове не престават по-дълго и връзката е по-щастлива. Дали това е по този начин единствено тъй като при тях опцията за бракоразвод не стои? По-скоро е тъй като те избират да останат отдадени едни на други, без да търсят „ идващото огромно нещо “, т.е. някой по – подобаващ или „ по -съвместим “.

Майкъл Дж. Розенфелд, професор по социология от Университета Станфорд, изяснява, че уредените бракове не са толкоз разнообразни от тези, зародили въз основата на любовна връзка в западния свят. Най-голямата разлика е в културата. Ние ценим „ суверенитета “ си, свободата да избираме с кого да бъдем . Въпреки това, умишлено или подсъзнателно прекомерно постоянно влизаме в омагьосания кръг да мислим за някой различен, когато нещата не са „ просто съвършени “ във връзката. Тук точно илюзията за съвместимостта влиза в играта.

И по този начин, наясно сме, че построяването на връзката зависи от нас и от другия човек. Много или малко тя няма нищо общо със съвместимостта. Но в случай че не можем да разчитаме на тестванията за съгласуемост, тогава на какво да разчитаме?

Джон Готман, създател и шеф на Института за проучване на взаимоотношенията в Сиатъл, споделя, че тези лични проби не са в положение да предопределят триумфа или продължителността на връзката. Институтът на Готман е разкрил, че когато двойките се концентрират върху построяването на нещо значимо в живота си (например стартирането на бизнес), връзката продължава най-дълго. Как двойката си взаимодейства е най-фундаменталният аспект в основаването на сполучлива връзка. Това значи, че не „ кой си “ или „ какво правиш “ ще ти помогне да намериш съвършената сродна душа. Важно е по какъв начин си говорите, какъв брой добре се разбирате, какъв брой фантазии можете да споделите.

Джон Готман споделя, че е значимо връзката да поддържа фантазиите в живота ви. Да има някой, който откровено има вяра във вас, това е най-същественото.

Не мислете, че всичко опира до това по какъв начин гледаме един на различен – огромна част от връзката с другия човек е чисто прочувствена. Затова е значимо да отговаряме на потребностите си, когато те пораждат.

Джон Готман споделя:

Гледа ли сътрудникът ви със същия възторг, с който вие го гледате? Трябва да задавате въпроси и непрекъснато да опреснявате знанието си един за различен.

На финала знайте, че в случай че търсите обич и желаете да откриете индивида, с който можете да прекарате остатъка от дните си, вие сте тези, които създавате съвместимостта посред ви. Няма магическа формула или съвършен логаритъм за основаването на съвършена връзка с друго човешко създание. Да, би трябвало да намирате другия човек прелъстителен, да чувствате непосредственост с него, само че това е единствено едно доста малко парче от тортата, нужна за здрава и трайна връзка.

Така че идващият път, когато забележите някой, а зениците ви заблестят от интерес и възторг, внимавайте дали индивидът може да види фантазията, която вие носите за живота си. Ако може да показа тази фантазия, само че приема това, което сте през днешния ден, а не това, което може да сте на следващия ден, значи сте разкрили вашата „ сродна душа “.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР