Балкан се върна на победния път с успех над ЦСКА.

...
Балкан се върна на победния път с успех над ЦСКА.
Коментари Харесай

Балкан се върна на победния път с успех над ЦСКА

Балкан се върна на победния път с триумф над ЦСКА. След провалянето от Рилски състезател в края на предходната година, първенците съумяха да се вдигнат и да вземат реванш от столичани за провалянето при започване на сезона и завоюваха с 81:67.

" Зелените " постановиха своята воля във втората четвърт, която завоюваха със 7 точки разлика, само че и през останалите четвъртини имаха минимално преимущество на терена и в резултата, с което заслужиха своя девети триумф за сезона. ЦСКА остава с баланс 7-6.

Христо Захариев сподели през днешния ден, че бързо си връща формата и бе водач на ботевградчани. Той приключи с 20 точки, 5 битки и 3 асистенции. С 15 точки се отличи Павлин Иванов, а 10 вкара Николай Грозев. 8 точки и 13 битки записа Мануел Суарез.

За ЦСКА непрекъснатата големина Зейн Ноулс записа 20 точки и 8 битки. Райли Оуенс добави 15 точки, а 11 - Мартин Сотиров. В идващия кръг ЦСКА е хазаин на водача Рилски състезател, а Балкан гостува на Левски.

В същото време Академик Пловдив стартира 2023 година по метода, по който приключи 2022 година - с победа. След отрицателна серия от 5 следващи провали, пловдивчани влязоха с положителна такава и записаха трети следващ триумф. В първия мач в НБЛ за новата година те победиха Ямбол вкъщи със 79:71.

Така двата тима се изравниха в класирането с актив от 4-9 досега.

Двубоят стартира неенергично, като двата тима си размениха по едвам 12 точки в първата четвърт. До почивката домакините по-бързо влязоха в час и натрупаха задатък от 10 точки. Те продължиха да усилват преднината си и през третата четвърт, а финалният взлом на гостите се оказа просрочен и стигна единствено до по-почетна загуба.

Тайлър Криймър изигра най0силния си мач в България и приключи с 19 точки и 6 битки. 14 вкара Васил Бачев, а 13 - Антъни Гуджино. С 11 точки и 8 битки се включи Кръстан Кръстанов.

За ямболци, които още веднъж бяха без Павел Маринов, най-полезен беше именякът Иван Лилов с 15 точки, а по 13 вкараха Уил Таварез и Трей Симпсън. В идващия кръг Академик още веднъж е хазаин - на Черно море Тича, а Ямбол почива.

В останалите два мача от съботната стратегия на НБЛ Шумен съкруши Черно море с 82:78, до момента в който Берое победи като посетител Спартак Плевен с 97:81.
 Балкан (Ботевград) разгласи името на новия си треньор
Балкан (Ботевград) разгласи името на новия си треньор

Вижте кой е той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР