Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече чрез изпълнението

...
Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече чрез изпълнението
Коментари Харесай

Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече чрез изпълнението на различни мерки от ПРСР през следващите две години

Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече посредством осъществяването на разнообразни ограничения по Програма за развиване на селските региони през идващите две години. Такава опция дава механизмът за възобновяване от рецесията, провокирана от COVID-19, който е детайл от избавителния проект „ Следващото потомство Европейски Съюз “. Окончателното приемане на преходния правилник се чака да бъде осъществено до края на 2020 година Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри посредством видео послание, по време на церемонията по връчването на премиите „ Агробизнесмен на България 2020 “. Тя изясни, че приемането на преходния правилник ще даде изясненост и за разпределението на този бюджет, който ще бъде разполагаем на фермерите.

По думите й, най-важното, което следва е завършването на Стратегическия проект за идващия програмен интервал, който ще започва от 2023 година

„ Надявам се, че през идните няколко месеца ще приключим с първия драфт на проекта, които да бъде показан на заинтригуваните страни. Предстои ни интензивна работа по разписването на обособените ограничения в него и се нуждаем от градивен спор с оферти и други възможности, без политическа характерност и оттенъци “, сподели Танева.

Тя разясни, че главното политическо обръщение, цел и концепция на новия програмен интервал са околната среда, зелените цели и Зелената договорка. Голямото предизвикателство е по какъв начин стопаните да преустроят земеделската си активност по метод, по който оптимално да се щади природата. „ В този развой би трябвало да участваме всички, като предоставим оптималния инструментариум и благоприятни условия от разнообразни ограничения, финансирани по Програмата за развиване на селските региони, изведени от науката и практиката. Към това са ориентирани напъните на Координационното звено в Министерството “, добави министърът.

Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри изрази удовлетворение, че през днешния ден в Държавен вестник е оповестена смяна на Постановление на Министерски съвет №142. Съгласно промените в Тематичната работна група по правене на проекта, ще могат да бъдат включени НПО-та и браншови организации, които по регистрация са в частна изгода.

Земеделският министър напомни, че запазването на обвързаната поддръжка 13+2 и включването на Националната преходна помощ за 2018 година е безспорна самодейност и организация на България.

През преходния интервал, българските фермери ще получат нормалната си поддръжка, каквато им е позната до момента, в обсега на директните заплащания като ограничения, и като условия. „ Най-големият български триумф е, че ние бяхме основателите и в границите на 6 месеца успяхме да наложим да бъде призната смяната - Националната преходна помощ да продължи “, акцентира министър Танева.

Тя поздрави екипа на изданието „ Български фермер “ във връзка 30-годишния празник, като им пожела нови триумфи и да продължат да развиват положителните си обичаи.

На церемонията участва заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов, който връчи огромната премия „ Агробизнесмен на България 2020 “ на Николай Минев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР